Gazete Emek- ​AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Meclis'te gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. AKP heyetinin HDP Meclis Grubu'nu ziyaretini değerlendiren Turan, "HDP'ye baktığımız yer zerre değişmiş değil. HDP'ye toplumun büyük bir demokratik kredi verdiğini ama bunların bu krediyi heba ettiğini, saz çalma görüntüsü verirken tetik çekmeye kadar bir sürecin işlediğini görmüş olduk. HDP'ye aynı yerden bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

'PARTİ ZİYARETLERİNDE METNİ YAZIP GÖTÜRMEYİ ŞIK BULMADIK'

AK Parti heyetinin, Meclis'te grubu bulunan siyasi partilere yapılan ziyaretlerde bazı partilerin 'Neden metin yok' dediğini söyleyen Turan, gerekçe olarak şunları söyledi:

"Metni yazıp götürmeyi şık bulmadık. Götürülebilirdi de ama karşılıklı değerlendirmeyi demokratik usullere daha uygun değerlendirdik. Şimdi diğer partilerin ortaya koyduğu kanaatlerle metin revize ediliyor. Metin revize edildikten sonra ilgili kurullarımızla konuşacağız, kamuoyuyla paylaşacağız."

'BU ÜLKENİN ERKEN SEÇİMLE REFERANDUMLA ME KADAR BEDEL ÖDEDİĞİNİ BİLİYORUZ'

Turan, CHP'nin, anayasa değişikliği konusunda önyargılı olduğunu belirterek, "CHP'nin, 'Metni getirin, şu şartlara dikkat edin, bizim de kanaatimiz budur.' demesini beklerdik. 'Metni görelim.' deyip 'evet' veya 'hayır' deseydi çok daha kıymetli olabilirdi. Metni görmeden 'hayır' demenin bir anlamı yok. Bu ülkenin referandumla, erken seçimle bugüne kadar ne kadar bedel ödediğini biliyoruz. Bu yüzden bu konuların bile referandum konusu olmasını doğru bulmuyoruz ancak çözüm buysa da milletimize gururla götürürüz, referandumu yaparız. CHP başta olmak üzere tüm partilerin bu konuya makul yaklaşarak 'Ne 400'ü 600 oyla Meclis'ten geçirelim. Bu konuyu bir daha açılmamak üzere kapatalım.' demesini beklerdik" diye konuştu.

'ERKEK ERKEĞE, KADIN KADINA EVLİLİK ÖZENDİRİLEN BİR DURUM OLDU'

Turan, aile bütünlüğünün korunmasına ilişkin düzenlemeye ilişkin açıklamasında ise TV ve sinema sektöründe eşcinselliğin özendirildiğini savunarak şöyle dedi:

"Bundan 100 yıl önce Türk Medeni Kanunu yazanların aklında böyle bir gündem ve risk olmadığı için haklı olarak yalnızca teknik konular yazılmış. Gelinen yerde; açın yabancı kanalların dizilerini, her kanalda, dizide, romantik film, savaş, gerilim ve korku filmi. Hepsinde bu, ısrarla özendirilen bir konu oldu. Hiç gündemi olmaması gereken yerde erkek erkeğe ve kadın kadına evlilik dayatılırcasına gündem oluyor. Bu yüzden 100 yıl önce Türk Medeni Kanunu yazılırken gibi bakılamaz meselelere. Artık bu konuşuluyor, bu yüzden aileye ilişkin bakış açımızın ne olduğunu Anayasa'ya uygun bir ifadeyle işlemek bugünün konjonktürüne uygun değil mi?" dedi.

Editör: TE Bilişim