Gazete Emek- AKP MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, ‘Erdinç Yumrukaya ile 45 Dakika’ hükümetin doları düşürmek istese düşürebileceğini söyledi. Baybatur, “Faizi düşürdüğünüz zaman dövizin çıkacağını sokaktaki vatandaş da bilir. Faiz yüksek olursa kimse iş yapmaz” ifadelerini kullanarak döviz artışını savundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomist olduğunu söyleyen Baybatur, “Cumhurbaşkanımız kendisi de ekonomisttir. Bu kadar bu verileri takip eden insanlar, bunu bilmiyorlar mı?” diye konuştu.

İbrahim Tatlıses'e 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' verilmesi tepki çekti


“TENCERE HÜKÜMET DEVİRİR’ BUNU BİLİYORUZ”

Baybatur, gıda ürünlerindeki fiyat artışlarına yurttaşların isyan etmesini haklı bulduğunu söyleyerek, krizi itiraf etti. “250-300 liraya torbayı doldururken aynı alışverişi 600-700 liraya yapamıyoruz” diyen Baybatur şu ifadeleri kullandı:

“1 Eylül itibariyle dolar 8,25ti. Biz istesek faizi sabit bırakıp arttırabilirdik. Doları orada tutabilirdik. Peki neden tutmuyoruz? Cumhurbaşkanımızın kendisi de ekonomisttir. Faizi düşürdüğünüz zaman dövizin çıkacağını sokaktaki vatandaş da bilir. Bu yeni bir yol haritası belirlemektir. Faiz bu kadar yüksek olursa kimse iş yapmaz. Vatandaşlarımızın yaşadığı en büyük sıkıntı bugün itibariyle gıda noktasında. Biz hiçbirimiz uzayda yaşamıyoruz. Alışverişe gidiyoruz. Zincir marketlerde 250-300 liraya torbayı doldururken bu da bir aylık ihtiyacı karşılarken bugün aynı alışverişi 600-700 liraya yapamıyoruz. Gıdadaki yüksek fiyatların olması ister istemez milleti canından bezdiriyor. Rahmetli Demirel’in dediği gibi; ‘Tencere hükümet devirir’ bunu biliyoruz.”




Kaynak: Tele1

Editör: TE Bilişim