Gazete Emek- Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, yangın bölgesine ilişkin sosyal medyada tepki çeken açıklamalarda bulundu.

AKP'li Antalya Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren,  yangında evlerini kaybeden vatandaşlara yönelik,  "Evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımız için TOKİ tarafından 20 yıl ödemeli, istedikleri şekilde evler yapılacak. Evi eski olan vatandaşlar, 'Keşke bizim de evimiz yansaydı' diyecekler" sözleri sosyal medyada büyük tepkiye  neden oldu.




"KEŞKE BİZİM DE EVİMİZ YANSAYDI DİYECEKLER"

Özeren, evi yanan yurttaşlara TOKİ tarafından 20 yıl ödemeleri evler yapılacağını söylerken, “Evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımız için TOKİ tarafından 20 yıl ödemeli, istedikleri şekilde evler yapılacak. Evi eski olan vatandaşlar, 'Keşke bizim de evimiz yansaydı' diyecekler” ifadesini kullandı.

 

'AÇIKLAMAM YANLIŞ ANLAŞILDI VE ÇARPITILDI'



Mehmet Özeren, açıklamasına gelen tepkiler üzerine yazılı bir açıklama yaparak "Yanlış anlaşıldım" dedi.

Özeren, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bugün tamamen iyi niyetimle yapmış olduğum açıklamanın yanlış anlaşılması bizleri derinden üzmüştür. Yaşanan olağanüstü afetten dolayı devletimizin bundan önce olduğu gibi evi yanan mağdur vatandaşların yanında olduğunu belirtmek istedim. Açıklamam yanlış anlaşıldı ve çarpıtıldı. Devletimiz şüphesiz tüm yaraları sararak mağduriyetleri giderecektir. Yangında zarar gören vatandaşlarımızın garantörü Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde devletimizdir. Vatandaşlarımız bu konuda müsterih olsun. Niyetim halistir ve devlet milletinin yanındadır."



Kaynak: Sputnik

Editör: TE Bilişim