Gazete Emek- AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Sanatçılar Girişimi’nein ülkenin içinde bulunduğu duruma yönelik endişe ve çağrılarının yer aldığı açıklamayı hedef aldı.

Dağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelerle açıklamaya tepki gösterdi:

“Ülkemizde milli ve manevi değerlere düşman sözde sanatçı bir gürûh var. Bu arkaik, ırkçı zihniyet bırakın içinde bulunduğumuz çağı anlamayı, yüzeysel ezberlerin dışına çıkamayan Erdoğan ve İslam karşıtlığını çağdaş olmak sanan müstemlekelerden müteşekkildir. İtibar etmeyiniz!”

SANATÇILAR GİRİŞİMİ NE DEMİŞTİ?

Sanatçılar Girişimi, Türkiye’nin önemli sorunlarına ilişkin bir açıklama yapmış ve endişelerini dile getirmişti. Çok sayıda sanatçının imzasının bulunduğu açıklamada, iktidara yönelik eleştirel tespitler ve sorgulamaların yanı sıra, muhalefete de uyarı ve çağrılar yer almıştı.

“Ülkemiz için kaygılıyız” başlığını taşıyan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İktidardaki siyasal partinin başkanı olan cumhurbaşkanının tek bir sözü her türlü yasanın üstündedir” denildi ve bunun monarşilerde bile görülmemiş bir uygulama olduğu söylendi.

Yoksulluk ve işsizliğin dibe vurduğu hatırlatılan metinde “Şu günlerde ülkemizi kasıp kavuran yangın felâketinde görüldüğü gibi yönetim hiçbir sorumluluk kabul etmemekte, toplumun gözünün içine bakarak sorumluluğu başka kurumların üzerine atmada çekince görmemekte, toplum bütün bireyleri ve kurumlarıyla gerçek dışı, kabul edilemez bir ortama ve bir alt üst oluşa doğru sürüklenmektedir” sözlerine yer verildi.

Kaynak: Dokuz8haber

Editör: TE Bilişim