Gazete Emek- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün gerçekleşen partisinin grup toplantısında "Akşam saat 22:00'de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim" demiş ve söz verdiği saatte Twitter hesabından bir video yayınlamıştı.

Kılıçdaroğlu bu videoda TÜRGEV ve Ensar Vakfı üzerinden Amerika'ya 1 milyar lira gönderildiğini ve bu transferlerin belgelerinin elinde olduğunu ifade etmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Erdoğan çık söyle bu paravanın başında aileden kim var?" demişti.

KILIÇDAROĞLU’NA DAVA AÇILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın ise, "Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik mesnetsiz isnatları, akıl ve izan dışı iftiraları nedeniyle, Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine yasal yollara başvurulacaktır" açıklamasını yaptı.

METİN KÜLÜNK'TEN KILIÇDAROĞLU'NA TEHDİT

AKP MKYK Üyesi Metin Külünk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu uyarısı üzerine bir "açıklama" yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun memurları tehdit ettiğini öne süren Külünk, "İzzet yoksunları bilmelidirler ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin memuru, sadece ve sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden emir alır ve devletinden aldığı güçle eşkiyadan ürkmez" dedi.

Külünk, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sınırları içinde yaşayan ürkekler, bu ülkenin düşmanlarından medet uman asalaklardır. O asalaklar, bu devletin memuru görünmüş olabilirler ancak hiçbir zaman bu ülkeye memur olmamışlardır. "Kişi kendinden bilir eli" demişler. Asalaklar ve parazitler, dünyanın bütün canlılarını asalak ve parazit sanırlar. Tehditleri de ancak cirimleri kadardır" diyerek devam etti.

Kılıçdaroğlu'na "Haydi bakalım! Sen açıkla açıklayacaklarını, bizim senden yana açıklayacak tek bir cümlemiz yok" diye seslenen Külünk, CHP liderini üstü kapalı biçimde tehdit etti. Külünk, "Öyle çıplaksın ki seni ve yakın tarihini meydanda biliyor milletimiz. Her şey aşikâr! Haddini bil KK, yoksa bu devlet had belletmeyi bilir" ifadelerini kullandı.

SOYLU'DAN KILIÇDAROĞLU'NA: YALANCI 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün yaptığı açıklamalarına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün açıkladığı ‘kaçış planın anatomisi’ videosunun ardından AKP’lilerden tepkiler gelmeye devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter’dan Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafını paylaşarak tepki gösterdi. 

Soylu, Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafını paylaşarak, “Yalancı” ifadelerini kullandı. 

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, dün Twitter hesabı üzerinden yaptığı video konuşmasında AKP'nin paravan vakıf aracılığıyla ABD'ye para aktardığı iddiasında bulunurken kamudaki bürokratlara şöyle seslenmişti:

"Sarı bürokratlar. Sizler devleti, kanun dışı talimatlara uyarak adeta bitkisel hayata soktunuz. Bu süreçte kendinizi de bitirdiniz. Öncelikle birazdan açıklayacağım şey, skandalla yolsuzluklara dikkat çekmek değildir. Bunların ne olduğunu sağır sultan da biliyor. Amacım, komaya sokulan bu devleti uyandırmaktır. Komaya sokulan bu devi uyandırmak, çalışır hale getirmektir. Ama size de bir iyilik yapıyorum, ‘sarılar.’ Sizi bu suç gemisinden indirmek istiyorum. İnin kurtarın kendinizi. Çok geç olmadan, küçük cezalarla kurtulabileceğiniz bir aşamada kurtulun. Çünkü, hiç gündemlerinde yoksunuz."

Editör: TE Bilişim