Gazete Emek- AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Kalkım beldesinde, Yenice Devlet Hastanesi Ramazan-Sebahat Çakmak Ek Hizmet Binası'nın açılış törenine katıldı.

Demirtaş'tan 'Türkiye açılımı' açıklaması: Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret ederek dua etmeyi isterim  

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Örneğin, Çanakkale Şehitliğini ziyaret ederek çiçek bırakmayı, dua etmeyi, orada yatanlar gibi yan yana durmamız gerektiğini göstermek isterim. Bunun gibi somut bazı mesajlar toplumu rahatlatır ve toplumun tüm kesimleri derdimizi, çözümlerimizi daha içten dinlemeye başlar” sözlerine yanıt verdi.

Son seçim anketi: 3 puan yükseldi, MHP baraj altı

"GÜNAYDIN, UYAN DA BALIĞA GİDELİM"

Demirtaş'ın açıklamalarıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Turan, şunları söyledi:

"Daha önce Çanakkale'yi ağzına bile almıyordu. Dün terör örgütü elebaşı Apo'nun heykelini dikeceklerini söyleyen, 6-7 Ekim olaylarının azmettiricisi, terörden mahkum bir eş başkan, tutmuş 'Çanakkale'ye gideceğim, şehitlikleri ziyaret edeceğim.' demiş. Günaydın, uyan da balığa gidelim. 49 yaşındasın şimdiye kadar bir kez 18 Mart'ta gelmemişsin, şimdiye kadar bir kez bir şehit evine gitmemişsin, şimdiye kadar bir kez sosyal medyadan 'Çanakkale' dememişsin, şimdi aklına gelmiş. Çanakkale, sizin altılı masanıza yedinci ayağı monte etmenin aparatı değildir."

Babacan: "HDP ile bizim bir diyaloğumuz var"

"SEN ÖNCE 'PKK TERÖR ÖRGÜTÜ, LANET OLSUN DE, SONRA ÇANAKKALE'YE GEL"

Bülent Turan, şöyle devam etti:

"Sen önce 'PKK terör örgütü, lanet olsun' de, ondan sonra Çanakkale'ye gel. Çanakkale'ye gel de, Çanakkale'de o mübarek savaşta Kürt ile Türk nasıl omuz omuza olmuş, öğren. Sen Çanakkale'ye gel de Alevi, Sünni kadın ve erkek, genç ile yaşlı nasıl omuz omuza mücadele vermiş, ders al. Sen gel de Çanakkale'nin o halinden ibret al. Biz biliyoruz ki yılan derisini değiştirir ama karakterini asla değiştirmez. Biz senin ne olduğunu biliyoruz."


 

Editör: TE Bilişim