Gazete Emek- AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, bir gazetecinin akaryakıt istasyonlarındaki araç kuyruklarıyla ilgili yönelttiği soruya, "Zamlarla ilgili benzin istasyonlarında bir kuyruk yok arkadaşlar. Kuyruk nereden kaynaklanıyor biliyor musun? Bunu ben plan bütçe komisyonunda bir iki defa daha altını çizerek söyledim. Araç sayısı fazla ondan kaynaklı" yanıtını verdi.

AKP'li İbrahim Aydemir daha önce de "İnanın ki ‘saray’ dediğiniz Külliye’de çalışıp da aç sabah edenleri ben biliyorum" açıklamasıyla gündeme gelmişti.

Döviz kurlarındaki olağanüstü yükselişin ardından akaryakıt fiyatlarına da art arda zam getirildi.

Dolar kurunda yaşanan rekor yükseliş birçok üründe fahiş zamlara neden olurken kura bağlı son olarak 25 Kasım gecesi itibarıyla geçerli olacak şekilde akaryakıt ürünlerinde fiyat artışı gerçekleşmişti. Buna göre, benzine 1 lira 2 kuruş, motorine 1 lira 6 kuruş ve LPG'ye 65 kuruş zam yapıldı.

Yurttaşlar, gece yarısı gelecek zam öncesi istasyonlara akın ederek kuyruklar oluşturdu.

Soylu: Öyle bir seçim olacak ki Kılıçdaroğlu evinden çıkamayacak


'KUYRUK ARAÇ FAZLALIĞINDAN'

AKP'li vekil Aydemir de Plan Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerin ardından konuyla ilgili tepki çeken bir yorumda bulundu.

Aydemir, bir gazetecinin “Akaryakıt zamları sonrası benzin istasyonlarında oluşan araç sıralarıyla ilgili bir değerlendirmeniz olur mu?” sorusuna şu cevabı verdi:

“Zamlarla ilgili benzin istasyonlarında bir kuyruk yok arkadaşlar. Kuyruk nereden kaynaklanıyor biliyor musun? Bunu ben Plan Bütçe Komisyonu'nda bir iki defa daha altını çizerek söyledim. Araç sayısı fazla ondan kaynaklı.

Bunu ara ara o resimleri gösterip sanki efendim zamlardan kaynaklı kuyruk varmış gibi göstermeye çalışan özellikle trol medyacılığı yapan bir kesim var. Onların aktarımıdır bu. Dolayısıyla böyle bir şey yoktur diyorum.”

 

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: TE Bilişim