Gazete Emek- Sosyal medyada, lüks bir araç içinde uyuşturucu kullandığı belirtilen görüntüleri yayımlanan ve AKP Genel Merkezi’nde özel kalem görevlisi olduğu iddia edilen Kürşat Ayvatoğlu gözaltına alındı.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA YAPILDI

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, “Bazı sosyal medya hesaplarında bir şahsın araç içerisinde uyuşturucu-uyarıcı madde kullanırken çekilmiş görüntülerinin paylaşılması üzerine, olayı gerçekleştirdiği tespit edilen H.K.A. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, hakkında adli tahkikat başlatılmıştır.”denildi.

HAMZA DAĞ’DAN AÇIKLAMA: İŞ AKDİ FESHEDİLDİ

Hamza Dağ ise, Kürşat Ayvatoğlu hakkında ilk açıklamasını görüntülerin ortaya çıkmasından saatler sonra yaptı.

“Sosyal medyada görüntüleri yayınlanan Kürşat Ayvatoğlu danışmanım veya özel kalem müdürüm değildir” diyen Hamza Dağ, “Yaklaşık 1 yıldır genel merkez büro personeli olarak çalışan kişinin dün akşam iş akdi fesh edilmiştir. Şahıs hakkında gözaltı işlemi yapılmıştır. Yasal sürecin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Dağ, şöyle devam etti: “Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele en hassas olduğumuz konulardan biridir. Bu konudaki mücadeleyi siyasi ayrım gözetmeksizin hepimiz birlikte yapmalıyız.

Tüm gençlerimizi bu illetten kurtarmaya var gücümüzle çalışmaya devam etmeliyiz.”

Kürşat Ayvatoğlu'nun 2014-2019 yılları arasında Kastamonu Belediye Başkanlığı yapan AKP'li Tahsin Babaş'ın seçim kampanyasında görev aldığı, belediyede Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak çalıştığı belirtiliyor.

MUHARREM İNCE'DEN GEZİ GÖNDERMELİ TEPKİ

CHP'den ayrılarak parti kuracağını açıklayan eski milletvekili ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de, Twitter hesabından Gezi Direnişi dönemindeki, "Camide içki" yalanına gönderme yaparak tepkisini dile getirdi.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ

Kürşat Ayvatoğlu'nun görüntüleri üzerine CHP'den de tepki geldi. CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Twitter hesabından Ayvatoğlu'nun AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğraflarını paylaştı ve "Nereden nereye geldi Türkiye..." sözüyle Erdoğan'a gönderme yapıp "Ülke bu kafayla yönetiliyor? Yazık" diye yazdı.

Görüntüler, sosyal medyadan büyük tepki çekti.

AKP GENEL MERKEZİ TELEFONLARIMIZA CEVAP VERMEDİ

Öte yandan iddialara ilişkin ulaşmaya çalıştığımız AKP Genel Merkezi ve Hamza Dağ'ın vekili olduğu İzmir'in AKP İl Başkanlığı telefonlarımıza yanıt vermedi.

Kaynak: BBC

Editör: TE Bilişim