Gazete Emek - AKP Pamukova Gençlik Kolları'ndan esnafa 1 TL 'siftah' parası: "1.5  lira verselerdi en azından simit alırdık"

Pandemi süreciyle birlikte birçok esnaf borç batağına saplandı. Kepeng indirenlerin sayısı azımsanmayacak seviyedeyken Sakarya’nın Pamukova ilçesinde AKP Gençlik Kolları Başkanlığı dalga geçer gibi esnafa ‘’siftah parası’’ olarak 1 TL ve ayet yazılı kağıt dağıttı. Sakarya esnafı AKP Gençlik Kolları'na tepki gösterdi.

Sabah dükkanını açan esnaflar, kağıtta yazan ayet ve 1 lira ile karşılaştılar. Olaya tepki gösteren esnaf Taner Gökoğlu, "Bir arkadaşımız 'Bir buçuk lira verselerdi en azından simit alırdık' dedi" şeklinde açıklama yaptı.

Halktv'de yer alan habere göre Gökoğlu'nun açıklaması şöyle:

“Esnaf arkadaşlarımızla konuştuk. Bazı arkadaşlar ‘Sadaka gibi’ dedi. Sadaka değil, siftah adına bırakılmış tabii. Ama esnaf genel olarak, ‘Siftah böyle olmaz ki. Bir alışveriş yapılır bir selam verilir’ görüşündeydi. Ayetin yazılı olduğu kağıdın ayak altına atılması hoş değil. Kimi esnaf uygulamayı hoş karşıladı, kimisi hoş karşılamadı. Bir arkadaşımız “Bir buçuk lira verselerdi en azından simit alırdık” dedi. Bazı esnaf arkadaşlar “Bizi bir liraya muhtaç ettiler, bu bu anlama mı geliyor” dedi. Siftah anlayışı dinimizde güzel bir şey fakat ben yöntemin yanlış olduğunu düşünüyorum. Kapımızı çalıp bir selam verselerdi daha hoş bir yöntem olurdu.”

GELEN TEPKİLER ÜZERİNE  'KONU ÇARPITILIYOR' DENİLDİ 

Zaman zaman sivil toplum kuruluşları ve çeşitli gençlik organizyonları tarafından da gerçekleştirilen Türk-İslam kültürünün bir parçası olan bu geleneğin Pamukova İlçe Gençlik Kolları Teşkilatımız tarafından bugün yeniden canlandırılmasının gün boyu ilçe esnaflarından duygu dolu geri dönüşleri de beraberinde getirdiği kaydedilen açıklamada; "Ancak bazı siyasi parti temsilcileri kindar, alaycı ve aşağılayıcı bir üslupla bu erdemli geleneği maksadının dışına taşımaya, konuyu çarpıtmaya çalışmışlardır.

İlçemiz esnaflarından gelen duygu dolu güzel mesajlar ve konunun yerel basında yer almasından sonra Sakarya'nın dört bir yanından gelen güzel mesajlar esnafımızın, Pamukova Halkının, Sakarya Halkının geçmişine, kültürüne, geleneklerine, değerlerine ne kadar yüksek bir hassasiyetle canı gönülden bağlı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu durum AK Parti Gençlik Kollarının ortak bir tarih ve kültüre sahip olduğu, bir arada yaşadığı toplumla ne kadar güçlü bir duygu ve düşünce birlikteliği yaşadığını ortaya koymaktadır. AK Parti'yi kuran, 18 yıldır kesintisiz iktidar yapan ve bugünlere getiren; millet ile kurduğu bu gönül bağıdır, karşılıklı muhabbettir. Bu vesileyle samimiyet ve duygu dolu mesajları ile hissettikleri güzel duyguları bizlere de tekrar tekrar yaşatan esnafımıza, Pamukovamıza ve tüm Sakaryamıza teşekkür ediyor, AK Parti Gençlik Kolları adına sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz." denildi.

Editör: TE Bilişim