Gazete Emek- Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, Fatih’te artan göçmen nüfusu üzerine geçtiğimiz ocak ayında bir karar alındığını ve bu karar çerçevesinde oturma izni olsa dahi göçmenlerin Fatih’te ev kiralayamadığını anlattı.

Habertürk’ten Esra Boğazlıyan’a konuşan AKP’li belediye başkanı Turan, bu kararın ardından 8 ayda 7 bin yerleşik göçmenin Fatih’ten ayrıldığını da söyledi.

Kaymakam, 'hoş geldiniz' diyerek elini uzatan öğretmeni sınıftan kovdu

‘İKAMET İZNİ OLSA DA EV KİRALAYAMAZ’ 

Turan, “Bir karar aldık, birinci ayın 17’sinden 2021’den itibaren Fatih’te ve Esenyurt’ta… Bakanlıktan ricamız oldu. İstanbul’da yaşama izni olan herhangi bir yabancı, ikamet izni olan bir yabancı, Suriyeli ya da başka memleketli Fatih’te herhangi bir ev kiralayamaz” dedi.

TTB'den Seda Sayan'ın programında dans eden doktor hakkında inceleme talebi

8 AYDA 7 BİN GÖÇMEN FATİH’İ TERK ETMEK ZORUNDA KALDI 

8 ayda 7 bin yerleşik göçmenin Fatih’i terk ettiğini söyleyen Turan şöyle devam etti:  “Yaklaşık 50 bin civarında göçmen vardı. Sadece Suriyeli değil, karma. İkamet izinleri olanlardan bahsediyoruz. Hem kayıt dışı olanlardan bahsediyoruz hem de… Mesela Fatih’in nüfusu 400 bin. Ama tabiri caizse şu anda, gündüz kapıları kapatsak içeride 3 milyon kişi var.

İkamet eden sayımızda azalma var. Bu bizim için önemli bir karardır. Dolayısıyla Fatih’te göçmen sorunu büyüyen bir sorun değil, bunun altını çiziyorum, artık küçülen bir sorun haline gelmiştir.”

Kaynak: Kronos 

Editör: TE Bilişim