Gazete Emek- AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Altı muhalefet partisinin güçlendirilmiş parlamenter sistem mutabakatını imzalamasına tepki gösteren Özkan, 5 partiyi “CHP’nin masasına meze olmakla” suçladı, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na ağır eleştiriler yöneltti.

Basın toplantısına dün Meclis’te HDP’li Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığına ilişkin oylamada evet oyu kullanan CHP ve İyi Parti’ye teşekkürle başlayan Cahit Özkan, “CHP'nin, HDP'nin terör örgütünün siyasi uzantılarının karargahı olduğu noktasındaki Meclis'teki oylamada ortaya koyduğu tavrı sahada da göstermesi ve terör örgütünü meşrulaştırması, terör örgütünün siyasi uzantısının zemin kazanmak suretiyle meşrulaştırmaya çalışma gayretlerinden uzak durmasını istiyoruz" diye konuştu.

“SÖZÜMÜZ AHMET DAVUTOĞLU’NA”

CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi liderlerinin önceki gün Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’i ilişkin imzaladıkları mutabakat metnine sert eleştiriler yönelten Özkan, “6 muhalefet partisinin mutabakat metnine ilişkin, "6'lı benzemezin, CHP'nin kurmay zekasıyla, onun öncülüğünde ve onun masasına meze olan diğer yeni yetme siyasi partiler ve yolunu kaybetmişleri görüyoruz. Açıkçası orada bir siyasi parti olarak vatandaşla gönül köprüsü kurmuş ve vatandaşımız nezdinde karşılığı olan herhangi bir siyasi partiden bahsetmek mümkün değil. Tebrik etmek lazım, bir ülkede başbakanlık yapacaksın, sözüm ona yeri geldiği zaman 'Ben bütün siyasi hayatımı CHP'ye karşı mücadele vererek geçirdim' diyeceksin, sonra da CHP'nin kurmay aklıyla kurulmuş olan, Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'a düşmanlıktan beslenen bir masanın üzerinde meze olacaksın. Tabii ki sözümüz Ahmet Davutoğlu'na" şeklinde konuştu.


 

“CHP’NİN MASASINA MEZE OLDULAR”

Yolunu kaybeden diğer siyasi partilerin de "CHP'nin masasında meze olduğunu" söyleyen Özkan, "HDP dün sordu, 'Bizi niye almadınız' dediler. 'Niye dışarıda, arka kapıda ittifak yaptık diyorsunuz da akabinde bizim milletvekilimizi niçin düşürüyorsunuz' diye CHP ve İYİ Parti'yi HDP milletvekilleri suçladı. Savunma yapan Saruhan Oluç suçladı. Saruhan Oluç'un CHP ve İYİ Parti'yi suçlaması haklı mı? Evet, terör örgütünün siyasi uzantısının haklı olduğu tek bir yer var. O da 'Gizli kapılar arkasında ittifak yaptık diyorsunuz da niçin Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına evet dediniz?' diye soruyor. Evet soruyoruz biz de: Parlamenter sisteme geri dönüşle ilgili en yüksek sesi çıkaran HDP; Cumhurbaşkanımızı 'Başkan yaptırmayacağız' diyen HDP, Selahattin Demirtaş, siz kalkmışsınız güçlendirilmiş parlamenter sisteme geri döneceğiz diye bir toplantı yapıyorsunuz, masada HDP yok. Bu garip değil mi? Elbette garip. Masada kendisi yok ama ruhu tam anlamıyla var." değerlendirmesinde bulundu.

"BİZ BARAJI İTTİFAKLA ZATEN KALDIRDIK"

Mutabakat metninde yer alan seçim barajının yüzde 3'e düşürülmesiyle ilgili Özkan, "Buna ne gerek var. Zaten bu ülkede ittifaklarla biz barajı kaldırdık." dedi. Özkan, "10 binde 7 oy alan Demokrat Parti'nin Genel Başkanı bile parlamentoya girebiliyorsa artık Türkiye'de baraj sorunu yoktur. Çok önemli, demokratik bir tutummuş gibi getiriyorlar. Zaten biz de bunun aşağıya çekilmesini istiyoruz." diye konuştu.

ÖZKAN’A GÖRE AYM VE KARARLARI UYGULANIYOR!

Mutabakat metninde yer alan "Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatlarıyla uyumlu karar alınması" konusunda düzenlemelere ilişkin maddeyi de eleştiren Özkan, AYM ve AİHM kararlarının yerel mahkemeler tarafından uygulanmamasını görmezden gelerek, "Zaten bizim hayalimizde değil, yaptığımız icraatı hayalinizdeki bir icraat olarak getirmişsiniz" dedi.

Kaynak: Gerçek Gündem 
 

Editör: TE Bilişim