Gazete Emek- Afyonkarahisar’da Gebeceler Belediye Başkanı Hüseyin Toğulluk’un ruhsatsız silah taşıma suçundan ceza alması sonrası mazbatası iptal edildi. AKP’li meclis üyelerinin yeterli çoğunluğu sağlayamadıkları için katılmadıkları meclis toplantılarından da sonuç alınamadı. Bunun üzerine Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Rıza Çalışır belediyeye kayyum olarak atandı.

 

 

Sözcü’den Müslüm Evci’nin haberine göre, Afyonkarahisar merkeze bağlı Gebeceler Belediye Başkanı Hüseyin Toğulluk ruhsatsız silah taşıma suçundan ceza alınca mazbatası elinden alınarak belediye başkanlığından alındı. Sürecin ardından MHP'li meclis üyeleri kendi aralarında bir başkan seçmek istedi ancak AKP'li meclis üyeleri toplantılara katılmadı. Belediye meclis üyeleri yeni belediye başkanını seçmek için 3 kez toplansa da yeterli çoğunluk sağlanamadı ve belediye başkanı belirlenemedi.

 

MHP'Lİ MECLİS ÜYELERİ İSTİFA ETMİŞTİ

 

Geçtiğimiz günlerde MHP'li meclis üyeleri de AKP'lilerin belediyeye kayyum atamak için baskı yaptığını ileri sürerek partilerinden istifa ettiklerini ve yollarına bağımsız olarak devam edeceklerini duyurmuş, AKP'li bir belediye meclis üyesi de kendilerine destek vermişti.

 

Belediye meclis üyeleriyle birlikte açıklama yapan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal'da halkın iradesinin yok sayıldığını ve AKP'lilerin hukuka aykırı davrandıklarını gerekçe göstererek konuyla ilgili hukuki süreçleri başlattıklarını açıklamıştı.

 

BELEDİYEYE KAYYUM ATANDI

 

Karşı çıkmalara rağmen Gebeceler Belediyesi’ne kayyum atandığı açıklandı.

 

Gebeceler Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Sayın Valimiz Doç.Dr.Kübra Güran Yiğitbaşı’nın tensipleriyle Belediye Başkan Vekili olarak belediyemize atanan sayın Vali Yardımcısı Ali Rıza Çalışır bu gün itibariyle görevine başlamıştır. Kasabamıza Hayırlı uğurlu olsun inşallah" denildi.


 

Editör: TE Bilişim