Gazete Emek- Videonun konumunu Aydın’ın Çine ilçesi olarak bildiren Başaran’ın, yanından geçen sürücülerin de hayatını tehlikeye attığı görüldü. Tehlike anlarını sosyal medyadan paylaşan Başaran, kısa süre sonra görüntüleri kaldırdı. Başaran’ın paylaşımı sosyal medyada birçok kullanıcının tepkisine neden oldu.

AKP'DEN AÇIKLAMA

Görüntülerin gündem olmasına üzerine Başaran'ın parti görevine son verildi. Kararı AKP Aydın Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan duyurdu.

İnan, sosyal medya hesabı üzerinden "AK Gençlik 1,5 milyon üyeye sahip büyük bir ailedir. Bu aileye yakışmayacak hal ve tavır içerisine girenlere milletimizin üzerinde yükseldiği ilke ve prensipler çerçevesinde gereği yapılır. Aydın Gençlik Kollarımızda görev alan arkadaşın sorumsuz görüntüleri tarafımıza ulaştığı an itibariyle görevine son verilmiştir" açıklaması yaptı.

Görüntüler üzerine Çine Cumhuriyet Başsavcılığının da soruşturma başlattığı öğrenildi.

GÖREVDEN ALINDI


Trafikte seyir halindeyken otomobilinin penceresinden tabancayla etrafa rastgele ateş eden AKP Aydın İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Cemal Başaran’ın ‘istifasının alındığı’ açıklandı.

AKP Aydın İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı, Ekonomi ve Mali İdari İşler Başkanı Cemal Başaran, otomobiliyle seyir halindeyken sol eline aldığı kurusıkı tabancayla havaya rastgele ateş açtı.

Otomobilin sağ ön koltuğunda oturan kişi de o anları cep telefonuyla görüntüledi.

Başaran, bir düğünden dönerken çekildiği ileri sürülen görüntüleri, Twitter hesabından paylaştı. Görüntüler sosyal medyada tepki çekti. Çine Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığı Başaran, tepkiler üzerine paylaşımını kaldırdı.

Ajansların aktardığına göre AKP Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, “Olayı duyar duymaz partiden ve görevinden istifasını gece yarısı aldık. Gereken yapıldı. Böyle bir şeyi kabul edemeyiz” dedi.


Kaynak: Cumhuriyet 

Editör: TE Bilişim