Gazete Emek - Adıyaman'da partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, partililere hitap etti. Semra Güzel'in 8 yıl öncesine ait fotoğrafları ve 2015’de Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 2 polisin yaşamını yitirmesi olayı üzerinden HDP’lileri hedef gösterirken bir yurttaş Ünal'a tepki gösterdi. 

'ESAS MESELE İŞSİZLİK'

Ünal’ın konuşması sürerken, salondan AKP üyesi olduğunu belirten bir yurttaş, "İşsizim ben, aylardır işsizim, AK Parti'deyim. Esas meselemiz işsizlik. Vallahi açım ben" diyerek tepki gösterdi. Ünal, yurttaşın konuşmasına müsaade etmeyerek, “Konuşma yapıyorum, konuşmam bitsin” dedi. 

Tepkisine devam eden yurttaş, salondaki diğer AKP üyeleri tarafından dışarı çıkarıldı. 

MARAŞ'TA DA TEPKİ VARDI

AKP'li Mahir Ünal geçtiğimiz ay Elbistan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılışına katılmıştı. Açılışa katılımın olmamasından şikayetçi olan Ünal, bir yurttaşın, "Sayın bakanım, geleceğimiz kalmadı. Gübreye yüzde 500 zam geldi” tepkisiyle karşılaşmıştı.  

Provokatörlükle suçlanan çiftçi Ali Avcı, Sözcü'den Hasan Kaya'ya konuştu. Avcı, yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı: 

BOŞ KONULARA DEĞİNİLDİ

"Ben AK Partiliyim, aynı zamanda sandık görevlisiyim. Bizim toplantı vardı, ben de toplantıya gittim. Ben zannettim ki işsizlik, yoksulluk, pahalılıktan bahsedilecek. Orada devamlı bildiğimiz şeylerden bahsedildi. Boş konulara değinildi. Biz devletimizi, milletimizi seven insanlarız. Ben işsizim. Toplantıda havadan sudan konuşulunca ben de tepkimi dile getirdim. Adıyaman’da büyük bir işsizlik var. Millet dile getirmekten korkuyor. “Ben işsizim, ben açım” dedim. Ben oraya provokasyon için değil, onunla görüşüp derdimi anlatmak için gittim.

KOYUNLARIMI SATMAK ZORUNDAYIM

Adıyaman’ın Gölpınar köyünden 5 sene önce merkeze taşındım. İş bulamayınca hazine arazisine çiftlik kurdum. Ziraat Bankası’ndan 100 bin TL kredi çektim, koyun aldım. Üçüncü çevre yolu araziye denk gelince yıktılar çiftliğimi.  Koyunlarımı borçlarım yüzünden zararına satmak zorunda kaldım. Belediyeye gittim durumumu  anlattım. “Benim masrafımı verin” dedim. Bana sadece 3 bin TL’ye yakın bir para verdiler.  Oysa ben hayvanlarımı sattım en az 50 bin lira zarar ettim. Çiftliğim gitti, işsiz kaldım. Çocuklarımdan biri de askere gidecek. Üniversiteyi kazanan bir oğlum vardı. Turizm ve otelcilik bölümünü kazanmıştı, üniversiteye gidecekti. “Oğlum sen üniversiteye devam et, ben dilensem de seni okuturum” dedim. O da bana, “Baba sen işsizsin, evde çalışan yok. Ben de okursam aç kalırız” dedi. Ben gittim muhtarlıktan fakirlik kağıdı aldım, bu sene üniversiteyi okumasını erteledim. Oğlum gençlerin oynadığı oyun salonunda çalışıyor. Onun verdiği günlük 50 lirayla geçiniyorum. Biz derdimizi kime anlatalım."



 

Editör: TE Bilişim