Gazete Emek- Mücahit Birinci’nin evli bir kadına tacizde bulunduğu yönündeki Whatsapp yazışmaları son günlerde sosyal medyada yayılmıştı. İddiaları reddeden Mücahit Birinci, terörle mücadele savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu açıklamıştı.

Birinci ile ilgili iddialara AKP yönetimindeki mesai arkadaşlarının sessiz kalması dikkat çekiyordu.

halktv.com'dan İsmail Saymaz'ın haberine göre, AKP kaynakları, Mücahit Birinci’nin genel merkeze çağırılarak iddiaların sorulacağı ve kendisine uyarıda bulunulacağı bilgisini verdi.

Ayrıca AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın da Birinci’nin televizyon programlarına çok çıkması ve “Alışacaksınız” yönündeki açıklamasından rahatsız olduğu öğrenildi.

Parti yönetiminin bu tavrı sonrasında Birinci’nin MKYK üyelerinin bulunduğu Whatsapp grubundan ayrıldığı öğrenildi

Erk Acarer, Osman Kavala davası öncesi Sedat Peker ile yaptığı son görüşmeyi anlattı: İki gündür internetini kesmişler, bunları anlatmam lazım


İDDİALARI YALANLADI


Birinci, kendisine ait olduğu iddiasıyla sosyal medyada paylaşılan 'WhatsApp mesajlarına' ilişkin açıklamada bulundu.

Birinci, bir kadını taciz ettiği iddiasıyla paylaşılan mesajlara yönelik, "Bu haysiyetsiz alçakların hakkımızda yaptıkları tamamen iftira niteliğindeki uydurma haysiyet cellatlığının hesabını verecekler" dedi.

Birinci açıklamasının devamında, "Alçakları hoplatmaya devam edeceğiz. Fetö, DHKPC, PKK... Nasıl haysiyetsiz saldırı yaparlarsa yapsınlar, simetrik ve asimetrik, anladıkları dilden mücadeleye devam edeceğiz. Bu alçak iftiralarla ilgili hukuk ve emniyet noktasında gereğini yapıyoruz ve yapacağız" ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim