Gazete Emek- Artan hayat pahalılığı ve derinleşen yoksulluğa karşı halkın tepkisinin sokağa yansımasına "Çanakkale Savaşı" hatırlatmasıyla yanıt veren AKP'li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın sarayları aratmayan evi yeniden gündem oldu.

Belediye Başkanı Savcı Sayan, Türk Lirası'nın yaşadığı büyük değer kaybıyla birlikte sosyal medyada ve sokakta "Hükümet istifa!" sloganlarının yankılanması üzerine iktidar destekçilerinin Twitter'da "#RecepTayyipErdogan" ve "#DevletiminYanındayım" etiketiyle yaptığı paylaşımlara destek verdi.

Sayan paylaşımında "Bir tas hoşafa şükür edip 'Çanakkale geçilmez' diyenlerin torunları Vatanlarını 1 $’a, 5 kilo yağa, 3 kg zeytine satar mı… Bu savaşta gevşeyen, yan çizen, düşmanlara göz kırpan bizden değildir… #RecepTayyipErdogan #DevletiminYanındayım" ifadelerini kullandı.

AKP'li isimden sokağa çıkanlara tehdit: Sokakların dolması Cumhurbaşkanımızın bir kelimesine bakar


LÜKS EVİ GÜNDEM OLMUŞTU

AKP'li Savcı Sayan'ın yurttaşların 2021 yılında yaşadığı zorluklara Çanakkale Savaşı koşullarını hatırlatarak yanıt vermesi, Sayan'ın Ankara'daki evini akıllara getirdi.
2019 yılında yerel seçimler sonrası Habertürk yazarı Kübra Par'a konuşan Sayan'ın röportaj esnasında objektiflere yansıyan evi, lüks ve şatafatıyla dikkat çekmişti.
 

Demirtaş'tan muhalefet partilerine eylem çağrısı: Bugün değilse ne zaman?

SOSYAL MEDYADA ÇOK SAYIDA TEPKİ

Sayan’ın bu paylaşımına sosyal medyada çok sayıda tepki geldi.

Sayan’ın bu sözlerine, sosyal medya kullanıcıları AKP’li başkanın evinin fotoğraflarını paylaşarak yanıt verdi.

Bir kullanıcı “Başkanım eviniz böyle hoşafa talim etmeyle alınacak bir eve benzemiyor” diye yazarken, başka bir kullanıcı ise “Koltuk takımının fiyatı, asgari ücretlinin 5 yıllık gelirinden fazladır” ifadelerini kullandı.

Bir diğer kullanıcı da “Dikkat et de hoşaf dökülmesin senin evdeki halıya, kim bilir kaç paradır! Not: Çanakkale Cephesi'nde askerin bir tas hoşafla beslendiği uydurmadır. Osmanlı Ordusu Çanakkale Cephesi'nde askeri iyi besliyordu” diye yazdı.

Başka bir kullanıcı ise Sayan’ın “atalarımız” örneğine “Şu, Bosna’yı 2 milyon altına satan Abdulhamit’e mi?” atfıyla yanıt verdi.

‘KİMSE SİZİN ‘YERLİ, MİLLİ, DİNİ’ GAZINIZA GELMEZ’

Sayan’ın sözlerine bir diğer kullanıcı da “Saraylarda oturup ekmeğe aşa muhtaç ettiğiniz insanlardan fedakârlık istiyorsunuz. Sizler bu Devletin itibarını yerle bir edenlerdensiniz. Hiç boşuna uğraşmayın, kimse sizin yerli milli dini gazına gelmez. Madem ülkemizi seviyorsunuz israftan, şatafattan, 10 maaşlardan derhal vazgeçin” ifadeleriyle tepki gösterdi.

SAYAN, EVİNE GİTTİĞİ YURTTAŞA ‘BU PERİŞANLIĞA KELİME BULAMIYORUM’ DEMİŞTİ

Saray gibi eviyle gündemden düşmeyen AKP’li Sayan, daha önce ziyaret ettiği bir yurttaşın eviyle ilgili “Evi gördükten sonra dilim boğazıma düğümlendi. Beynim durdu. İftar açamadım. İnsanlığımdan  utandım. Allah bizi af etsin. İşimiz zor. Her gün çok güzel sofralarda iftar açarken, ilimizde yaşayan böyle bir garibandan haberdar değilsek bu sorumsuzluk bizi cehenneme götürür. Bu perişanlığa karşı kelime bulamıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim