Gazete Emek- Haliç Üniversitesi Strateji ve İş Geliştirme Daire Başkanı Özlem Atan’ın, sinir krizi geçirdiği anların görüntüsü ortaya çıkmıştı. AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin AKP’li Belediye Meclis Üyesi Ahmet Tokkan sosyal medya hesabından yaptığı yorumlarda, polise Özlem Atan’a şiddet uygulama çağrısı yaptı.


1 Kasım Perşembe günü Fatih'in Balat Sahili'nde polis çevirmesi sonrasında Özlem Atan’a 578 lira para cezası kesilmiş ve otomobili trafikten men edilmişti. Bu durum nedeniyle üniversitedeki yönetim kurulu toplantısına gidemeyen akademisyen Özlem Atan sinir krizi geçirmişti.


Özlem Atan’ın o anları ise, bir polis memuru tarafından izinsizce çekilmiş ve sosyal medyada paylaşılmıştı. Atan, bu görüntüleri paylaşanlar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. TV kanallarının, gazetelerin ve bazı haber sitelerinin yazdığının aksine ehliyetin olduğunu söyleyen Özlem Atan, polis çevirmesinden sonra yaşananlarla ilgili Oda TV'ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

25 yıldır insana ve görevine saygı ve sorumluluk anlayışıyla onur ve haysiyetimi en üst derecede gözeterek sayısız başarılar ve ödüllerle üstün performans sergileyerek geçirdiğim eğitim, öğretim ve meslek yaşantımda ilk defa geçirdiğim sinir krizi sonucunda görüntülerimin kanuna, hukuka ve insan haklarına aykırı bir şekilde ve olay tarihinden yaklaşık 1 ay sonrasında trafik polis memuru tarafından (görüntüleri ve oto plakası tarafımda kayıtlı olan) tüm sosyal medya ve basın kanallarına kötü niyet gözeterek kasti ve bilinçli olarak yanlış ve çarpıtılmış haber yaparak servis edilmesi neticesinde olaya sebebiyet veren kişi ya da kişilerden, aleyhime asılsız haber ve yorum yaparak itibarımı ve ciddiyetimi zedeleyen kişi ya da kuruluşlardan şikayetçi olduğumu, yaşadığım haksızlığın, adaletsizliğin ve mağduriyetin giderilmesi için Cumhuriyet Savcılığı Ceza ve Sulh hakimliği ile Basın Savcılığında şikayetçi olarak suç duyurusunda bulunduğumu ve haklarımı sonuna kadar arayacağımı beyan ederim.”

"BASIN SOPAYI ADİ KARIYA"

AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin AKP’li Belediye Meclis Üyesi Ahmet Tokkan ise sosyal medya hesabından yaptığı yorumlarda, polisin Özlem Atan’a şiddet uygulaması gerektiğini savundu.

Tokkan, Sabah gazetesinin konuyla ilgili haberine "Fazlasıyla basın cezayı bu cazgıra" diye yorum yaptı.

Tokkan yine konuyla ilgili bir başka yorumunda "Bu karıya iyi bir sopa atmazsanız hakkımı helal etmiyorum polisler" dedi.

Ahmet Tokkan, Yeni Şafak'ın haberine ise "Basın sopayı adi karıya" yorumunda bulundu.

AKP'li Tokkan yine aynı videoya "Odunla dövmezseniz adam değilsiniz" ifadeleriyle yanıt verdi.

Ahmet Tokkan bir başka haber sitesinin konuyla ilgili haberinin paylaşımına "Basın dayağı sesi kesilir" yorumunu yaptı.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim