Gazete Emek-  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, Rize’de Meral Akşener’e yapılan saldırı girişimi ve Erdoğan’ın Akşener’e yönelik sözlerine ilişkin konuştu.

Rize’nin İkizdere ilçesinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik saldırı girişiminin arasındaki bağlantı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından daha da kuvvetlendiğinin altını çizen Erhan Usta, “AK parti teşkilatları tarafından bu provakasyonlar organize ediliyor.” dedi.

Erdoğan’ın Akşener’e yönelik tepki toplayan sözlerine ise,  “Siyasi nezaket ile alakası olmayan bir durumu kabul etmek mümkün değildir.” diyerek tepki gösterdi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

"PROVAKASYONLAR AK PARTİ TEŞKİLATLARI TARAFINDAN ORGANİZE EDİLİYOR"

Usta'nın dokuz8HABER canlı yayınında anlattıkları şu şekilde:

Genel başkanımıza yapılan çok net organize edilmiş bir provokasyondur. Kimse bizi HDP ile yan yana getirmeye çalışmasın. Hele hele PKK tarfından desteklediğimiz dahi ima edilemez. AK parti teşkilatları tarafından bu provakasyonlar organize ediliyor.

Bu saldırı girişiminin içerisinde  devletin birimlerinin de olduğunu düşünüyorum. Çünkü bir kısım yerlerde Aksener'i görmek için gelmiş yığınla insanlar var. O insanlar alana konulmazken,  provakasyon yapan kişiler içeri alınmış.

Ankara'da Sayın Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı girişimi ile Aksener'e yapılan provakasyonun arasındaki bağlantı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından daha da kuvvetlendi.

Normal şartlarda siyasetçinin, siyasetçiye sahip çıkması lazım. Küçük bir grup tarafından yapılan provakasyonu kınaması lazımken, kınamadılar. Siyasi nezaket ile alakası olmayan bir durumu kabul etmek mümkün değildir.

"ERDOĞAN ARTIK TÜRKİYE'Yİ YÖNETEMİYOR"

Erdoğan’ın Akşener’e yönelik sözlerinin ileriki vadede daha büyük olayların yaşanmasına sebebiyet vereceğini vurgulayan Usta, şu ifadelere yer verdi:

Erdoğan apaçık bir şekilde Akşener'i tehdit ediyor. Bunun nedeni kaybediyor olmalarıdır. Erdoğan'ın açıklamaları kaybettiklerini gösteriyor. Bundan sonra çok daha kötü şeyler olabilir. Erdoğan'ın açıklamaları Türkiye siyasi tarihine geçecek kadar tehditvari ve çirkin açıklamalar. Erdoğan'ın bu açıklamaları aslında çok net olarak suçtur. Türkiye artık yönetilemiyor. AKP tarafından Türk devleti yıpratıldı. Kurumlar yıpratıldı. AKP çok ciddi yolsuzluğa bulaştı.

Bu kadar yolsuzluğa bulaşan bir kesim siyaseti ve iktidarı kolay bırakamaz. Özellikle iktidarı bırakmamak için bu tehditler de belki daha başka şeyler de yaşanacak. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı böyle tehditler ediyorsa göreceğimiz daha başka şeyler de vardır. Bu görüntüler Türkiye'ye yakışmıyor.

“CUMHURBAŞKANI KRİTİK DÖNEMLERDE HEP SUSUYOR”

İktidarın organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları karşısından net bir tavır ortaya koymadıklarını dile getiren Usta,”Sedat Peker'in açıklamaları karşısında pişkin bir tavır takınılıyor. Sayın Erdoğan 24 gün boyunca sustu.Her konuda konusan, en küçük bir birisine laf yetiştiren ve günde en az üç defa nutuk çeken cumhurbaşkanı, kritik dönemlerde hep susuyor. Sedat Peker'in birtakım iddiaları yalanlandı ve hemen ardından Peker, kanıtları ortaya koydu. Spesifik olarak Peker'in iddialarını artık yalanlayamıyorlar.”diye konuştu.

Sedat Peker’in iddialarının  araştırılması ve iddiaların odağındaki isimlere ilişkin gereken hukuki sürecin başlaması gerektiğini belirten Usta, “Siyaset içerisinde temizlik ne kadar büyük olur belirsizdir ama belli ki iktidar bunu engelleyecek. Ama yine de belli bir şeylerin önünde durmak mümkün olmayabilir. Bu iddiaların üzerine gidilmesi kolay olmayacak. Cumhurbaşkanının dünkü  tavrı bu iddiaların üzerine gitmekten yana oldu.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim