Gazete Emek- İnfaz düzenlemesinde yapılan değişiklikle iki yıl önce cezaevinden çıkan organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, bugün MHP Genel Merkezi’nde MHP lideri Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti.

 

 

Saat 14.00 sularında başlayan ve bir saat süren görüşmenin, 'nezaket ziyareti' olduğu belirtildi. Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre ise ziyarette genel af konusu görüşüldü.. 

 

Geçtiğimiz günlerde basında yer alan haberlerde af kapsamında MHP'ye çok sayıda talep geldiği ve MHP’nin hazırlığa başladığı bilgisi yer almıştı.Haberde; yapılacak çalışmada öncelikli kriterin devlete yönelik işlenen suçlar olmasının beklendiği, çalışmada ikinci olarak da cezasızlık algısının oluşturulmamasının dikkate alınacağı belirtildi. Çalışma tamamlandıktan sonra AKP’yle paylaşılacak. Gerekirse ortak komisyon kurulup teklife son şekli verilecek. Seçim öncesi bir affın çıkabileceği, AKP ve MHP’nin bu konuyu seçim yatırımı olarak gördükleri, kulislerde konuşulan konular arasında.

 

ÇAKICI'DAN YALANLAMA

 

Çakıcı, 'Görüşmede genel af masaya yatırıldı' haberlerini yalanlayarak, “Halk TV gelecekte bir af çıkacaksa onun önünü kapatmak için bu haberi yapmıştır." dedi.

 

Çakıcı'nın konuya dair açıklaması şöyle:



 

Editör: TE Bilişim