Gazete Emek- Adana’nın Aladağ ilçesinde 11’i kız çocuğu 1’i belletmen toplam 12 kişinin hayatını kaybettiği Süleymancılar’a ait kaçak yurttaki yangınla ilgili davada, savcı sanıklar hakkında mütalaasını açıklamıştı.

Aladağ’da 29 Kasım 2016'da Özel Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda yangın çıkmış, yurtta kalan eğitmen Fatma Canatan, yurt müdürü Cumali Genç'in kızı Sare Betül Genç, 8. sınıf öğrencileri Sema Nur Aydoğdu, Zeliha Avcı, Sevim Köylü, 7. sınıf öğrencileri Gamze Bagir, Sümeyye Yetim, İlknur Maden,  6. sınıf öğrencisi Nurgül Pertlek, 5. sınıf öğrencileri Bahtınur Baş, Tuğba Aydoğdu ile Cennet Karataş hayatını kaybetmişti.

Yangından sonra hazırlanan iddianamede, yurt yönetiminden Cuma Ali Genç, yurdun bağlı olduğu Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği'nin Başkanı İsmail Uğur, Mahir Kılıç, Mahmut Deniz, Mustafa Öztaş, Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mehmet İpek, Zeki Yılmaz hakkında 'Birden fazla kişiyi taksirle öldürme ve yaralanmalarına sebep olmak' suçlamasıyla 2 yıldan 15 yıl kadar hapis cezası talep edildi.

Bu davanın ardından eski Aladağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş, Davut Gökçeli, Durmuş Gökçe, Yücel Turaç, Ramazan Arı, Cihan Ünal ve Bayram Aydın hakkında “görevi kötüye kullanmaktan” suçundan dava açıldı. İki dava daha sonra birleştirilerek tek bir dava haline getirildi.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLAMIŞTI

Davada şimdiye kadar üç bilirkişi raporu hazırlanırken, 7 tutuklu sanığın tamamı tahliye edilmişti.

Kozan Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmada, savcı esas hakkında mütalaasını açıkladı. İsmail Uğur, Mahir Kılıç, Mustafa Öztaş, Ramazan Dede, Ramazan Keleş, Cuma Ali Genç ve Mahmut Deniz'in ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ya da yaralanması’ suçundan cezalandırılmasını istedi.

KARAR DURUŞMASI BUGÜN

Kamu görevlileri Bayram Aydın, Cihan Ünsal, Davut Gökçeli, Mehmet Aktaş ve Ramazan Arı'nın hareketlerinin ihmal suretiyle “görevi kötüye kullanma suçundan cezalandırılması”, Mehmet İpek ve Zeki Yılmaz'ın beraatlerini isteyen savcı, mütalaasında, itfaiye görevlilerinin ihmal suretiyle görevi kötüye kullanma suçundan ise ceza almalarını talep etti. 

Savcı, sanıkların eylemlerine uyan kanun maddeleri uyarınca ayrı ayrı cezalandırılmalarına, tüm sanıkların adli kontrol kararlarının olduğu gibi devamına karar verilmesini mütalaa etti.

Bugün başlayan ve devam eden duruşmada karar çıkması bekleniyor.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim