Gazete Emek- Paketin ne gibi sonuçlar doğuracağı merak konusu olurken Hürriyet gazetesi köşe yazarı Abdülkadir Selvi, paketin ilk sonucunun Gezi Davası kapsamında tutuklu iş insanı ve insan hakları aktivisti Osman Kavala ile ilgili olacağını yazdı.

'İLK YANSIMA OSMAN KAVALA DAVASINDA OLACAK'

"Hak ve özgürlüklerin genişletilmesi denildiğinde bunların toplum tarafından hissedilmesi gerekiyor. Aynen sıcak ve soğuk gibi. O nedenle reformcu sürecin ilk yansımasının Osman Kavala davasına olmasını bekliyorum" diyen Selvi, yargı paketine ilişkin dikkat çeken bir tezde daha bulundu.

YARGI PAKETİYLE ALBAYRAK'IN PROGRAMI ARASINDAKİ İLİŞKİ

Hükümete yakın yazar, AKP'nin aylardır medyada gürültü bir şekilde gündeme getirdiği yargı paketinin aynı zamanda, dün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ve uzmanların 'tutarsız' dediği Yeni Ekonomik Programı ile ekonomide sıkışan hükümetin yabancı yatırımcıyı çekmek için yaptığı bir hamle olduğunu iddia etti.

"Dünyada en fazla faiz veren ülkelerden biri olarak Türkiye’ye para yağması lazım. Ama yağmıyor. Ülkedeki iklim o açıdan önemli. Bunun yolu da Meclis’e sunulan yargı paketinde olduğu gibi reformlardan geçiyor" diyen Selvi'nin yazısındaki igili kısım şöyle:

"Artık güçlü hükümetler güven açısından yeterli olmuyor. Para güvenli liman arıyor derken, hukuki güvencelerin sağlam olduğu limanlar kast ediliyor. Bakan Albayrak’ın ekonomide 3 yıllık hedefleri açıkladığı gün yargı paketinin Meclis’e sevk edilmesini o nedenle çok önemsedim.

Türkiye’nin yerli ve yabancı sermayeye güven vermesi lazım. Bunun için de güven verici bir iklimin sağlanması gerekiyor. Bunun için sadece ekonomiye ilişkin bazı önlemlerin alınması yeterli olmuyor. Ekonomi, hukuk ve özgürlüklerden oluşan bir “politika seti”nin olması gerekiyor. Yoksa dünyada en fazla faiz veren ülkelerden biri olarak Türkiye’ye para yağması lazım. Ama yağmıyor. Ülkedeki iklim o açıdan önemli. Bunun yolu da Meclis’e sunulan yargı paketinde olduğu gibi reformlardan geçiyor.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim