Gazete Emek- Devasa bütçesi ve beş yıldızlı otellerdeki toplantıları da içeren hoyrat harcamalarıyla gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanlığı, ilginç bir çıkışa daha imza attı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş imzası ile yayımlanan, “Din Hizmetine Adanmış Gönüllere Sesleniş” isimli kitapta, Diyanet’in, “En çok güvenilen ve sahiplenilen kurum” olduğu iddia edildi.


İktidara yakınlığıyla bilinen bir gazetedeki köşe yazılarını, “Ramazan Günlükleri” adı altında kitaplaştıran, kitabın basım maliyetini ise Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinden karşılatan Ali Erbaş’ın bir kitabı daha Diyanet Yayınları’nca dolaşıma sokuldu. Erbaş’ın 81 il müftüsünün katılımıyla düzenlenen istişare toplantısında video konferans yöntemiyle yaptığı konuşma e-kitap haline getirildi. İnternet üzerinden ücretsiz temin edilebilen, “Din Hizmetlerine Adanmış Gönüllere Sesleniş” isimli kitapta dikkati çeken ifadeler yer aldı.

FİTNELERLE MÜCADELE

Kitabında, “Diyanet’in bütün hizmetlerinde milletin sağlam bir inanç ve üstün bir ahlakla ilelebet payidar olması için” çalıştığını belirten Erbaş, “Diyanet, milletimizin beraberliği, kardeşliği, bütünlüğü, dirliği ve düzeni için bütün imkanlarıyla gayret etmiştir. Huzurumuzu bozmak isteyen fitnelerle mücadele etmiştir” ifadelerini kullandı.

EN ÇOK GÜVENİLEN KURUM

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, “Halkın en çok güvendiği ve sahiplendiği kurum” olarak nitelendirilen Erbaş, “Aziz milletimiz camilerden Kur’an kurslarına kadar yaptığımız hizmetlerin en büyük destekçisi olmuştur” dedi. İktidarın söylemleri doğrultusunda yaptığı açıklamalar ve siyasi konulardaki çıkışlarıyla gündeme tartışılan Erbaş, din görevlilerine, “Her türlü siyasi ve ideolojik görüşün üstünde, hiçbir şekilde ırk, mezhep, meşrep ve cinsiyet ayrımı yapmadan bütün halkımıza hizmet etmek zorundayız” nasihatini verdi.

DİYARBAKIR'DA HUTBE VERDİ

Diyarbakır’a giden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Dicle Üniversitesi’nde düzenlenen Güncel Hadis Meseleleri ve Babanzade Ahmet Naim Uluslararası Sempozyumu’nun “Modern Dünyada Sünnetin Hayata Rehberliği” konulu açılış konferansına katıldı.

Daha sonra Ulu Camii’de cuma hutbesini okuyan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, cemaate şöyle seslendi:

“Öyleyse geliniz, inandığımız değerleri yaşamaya ve yaşatmaya gayret edelim. Tüm canlıların elimizden ve dilimizden güvende olmasına özen gösterelim. Kul ve kamu hakkını, yetimin malını koruyup gözetelim. Etrafımıza sevgi ve muhabbet dağıtalım. İyilik yaptığımızda sevinip hamt edelim, kötülük yaptığımızda ise üzülüp tövbe edelim. Unutmayalım ki dünya ve ahiret mutluluğu, hakkıyla Rabbine itaat eden, içtenlikle iman esaslarına sarılan, ihlasla ibadetlere devam eden ve güzel ahlaktan taviz vermeyen müminlerin olacaktır.“

Editör: TE Bilişim