Gazete Emek- Türkiye’de desteksiz tam kapanma bugün saat 19:00 itibariyle başlıyor. Yasak başlamadan önce tekel bayilerinin alkol satışı genelge olmadan hukuksuz bir şekilde yasaklandı. Barış Yarkadaş, Gazete Damga’daki köşe yazısında uygulamanın keyfi olduğunu belirterek, bir belge paylaştı. Polisin TEKEL bayilerine imzalattığı belgeyi yayımlayan Yarkadaş, “Artık bırakın hukuku, kanun devleti bile değiliz” dedi.

Yarkadaş’ın yazısı şöyle:

“AKP’nin koronavirüse karşı verilen mücadeleyi bahane ederek TEKEL bayilerinin içki satışını yasaklaması, anayasanın yaşam ve beslenme hakkının ihlal edilmesidir. Temel hak ve özgürlükleri ancak kurum içinde yayımlanacak ve uygulanacak bir yöntem olan “genelge” ile ortadan kaldırmak, kanun devletine de “elveda” demektir.

AKP işte bu baskıcı ve zorba anlayışı yüzünden tarihe karışacak, halkımız AKP’nin yarattığı açlık ve yoksulluktan dolayı 1 TL’lik ucuz ekmek kuyruklarında beklemekten kurtulacaktır.

“Sıcak ekmek” yemek herkesin hakkıdır ve öyle de olacaktır. Umudunuzu koruyun ve diri tutun… Türkiye AKP karanlığından ilk seçimde kurtulacaktır.”

Kaynak: Tele1 

Editör: TE Bilişim