Gazete Emek- Furkan Vakfı’nın kurucusu Alparslan Kuytul’un, tutuklu bulunduğu Bolu F Tipi Cezaevi’nden tahliye edildi. Kuytul’u çok sayıda destekçisi karşıladı.

Furkan Vakfı’nın kurucu başkanı Alparslan Kuytul, “suç örgütü kurmak” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlamalarıyla 22 aydır tutuklu olarak yargılanıyordu.

Kuytul, Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya, Bolu F Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşma sonunda Kuytul’un adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

KUYTUL: HEDEF BENİ SUSTURMAKTI

Tahliye kararının ardından Kuytul, akşam saatlerinde cezaevinden çıktı. Kuytul’un, Bolu’da bir tesisde çok sayıda destekçisi karşıladı.

Burada bir konuşma yapan Alparslan Kuytul, kendisini karşılayanlara teşekkür etti. Kuytul, “Ben iki seneye yakın zindanda tek başıma kalmış olabilirim ama siz de dışarıda bir bakıma kendinizi zindanda gibi hissettiniz ve iki yıldır mücadele verdiniz. Bir sene önce çıktığımda da söylemiştim, sizlerle gurur duyuyorum” dedi.

Soruşturma ve dava sürecine değinen Kuytul, şunları söyledi:

“Bu operasyon önce terör örgütü üyeliğiyle başlatıldı. Hem de dört tane örgüte üye dediler. Bu örgütler birbirine zıt, düşman örgütler. Sonra sulh ceza hakimi bunu reddetti, iki tane örgüte indirdiler. Sulh ceza hakimi terör propagandasından tutukladı. Fakat daha sonra iddianame hazırlandı. Bir baktık ki, bir de suç örgütü çıkardılar Benim tahminim terörden bir şey çıkmayacağını anladılar, hiç olmazsa suç örgütü diyelim ve hiç olmazsa suç örgütünden içeride kalmasını sağlayalım dediler. Hedef beni susturmaktı. Suç örgütü olmadığımızı da biliyorlar.”

Editör: TE Bilişim