Gazete Emek- Gazeteci Neşe İdil, Amedspor'un uğradığı saldırıya tepki gösterdi. İdil, sosyal medya üzerinden ölümle tehdit edildi.

Amedspor’a yönelik saldırıya sosyal medya hesabından tepki gösteren gazeteci Neşe İdil, ölümle tehdit edildi. Yorumuna İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hesabını ekleyen kişi, “Sayın bakanım bu ve bunun gibilere göz açtırmayın yoksa biz gerekeni yapıp gözlerini ebediyete kadar yumacağız” dedi.

Sakaryaspor-Amedspor maçının öncesinde, skorboarda askeri harekat görüntüleri yer almış, maçın ardından Amedsporlu futbolcular ve teknik ekip saldırıya uğramıştı.

Yaşananlara tepki gösteren gazeteci Neşe İdil, Twitter paylaşımında “12 Eylül işkencelerinin sembolü olan bu şarkıyı, binlerce insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığı, ağır insan hakları ihlallerinin yaşandığı operasyon görüntüleriyle birleştirip Amedlilere izlettirmek nasıl bir nefretin göstergesi? Kimsiniz be siz!” ifadelerini kullandı.

Paylaşımın altına yorum yapan Murat Bakır isimli Twitter kullanıcısı, İdil’i ölümle tehdit etti. Yoruma İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hesabını ekleyen Bakır, “Sayın bakanım bu ve bunun gibilere göz açtırmayın yoksa biz gerekeni yapıp gözlerini ebediyete kadar yumacağız” dedi. 


Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim