Gazete Emek- İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun Binali Yıldırım ile arasındaki farkın 4 bine düşmesi sonrası Anadolu Ajansı'nın veri girişi 1 saati aşkın bir süredir yapılmıyor.


CHP'nin İstanbul Büküyşehir Beledeye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'da Anadolu Ajansı'nı veriler konusunda uyarmış ve ahlaklı olmaya çağırmıştı. Anadolu Ajansı, 1 saati aşkın bir süredir herhangi bir veri paylaşımı yapmıyor.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu sandıkların kapanmasının ardından açıklamalarına devam ediyor.

İmamoğlu, kendi ellerindeki ıslak imzalı tutanakların yüzde 80’inden biraz fazlasını girdiklerini, buna göre oylarının yüzde 50,36’sını elde ettiklerini, Binali Yıldırım’ın oy oranının ise yüzde 46,70 olduğunu söyledi.

Son 36 dakikadır AA’nın verilerinde değişiklik olmadığını hatırlatan İmamoğlu, şunları kaydetti:

“AA yetkililerine çağrıda bulunuyorum. Lütfen manipülasyonun parçası olmayın. Yaptığınız görevin tarihi görev olduğunun altını çiziyorum. Yarınlarda utanacağınız bir duruma düşmeyin. Sizi İstanbul’dan tam 16 milyon hemşehrim adına uyarıyorum.”

İmamoğlu ayrıca seçim kurullarında ve ilgili kurullarda görev yapanlara “İster saatler ister günler olsun, asla sorumluluğunuzu terk etmeyin” çağrısı yaptı ve ekledi:

“Kazandığımızı biliyorum ama benim vicdanım, ahlakım, siyasi duruşum, benim devlet adamlığından anladığım şey benim bunu açıklamama müsaade etmiyor. Neticelerin netleşmesini ve tutanakların son halini almasını bekliyorum.”

İmamoğlu bu açıklamasının hemen ardından bir açıklama daha yaptı, bu açıklamasında ise AA’ya seslendi:

“Şu an itibariyle AA’nın açıklama yapmadığı süre tam 1 saati buldu. Tekrar uyarıyorum. Yarın bu toplumun yüzüne bakamazsınız, yüzünüz kızarır. Sorumluluğunuzu yerine getirin. Bir an önce süreci kendi verilerinizle toparlayın. Talimatlı bekliyorsunuz?

“Neredeyse 145 yıllık demokrasi mücadelemizin bu güzel gününü karartmayın, vazifenizi yerine getirin. Bu artık parti meselesi değildir, demokrasi meselesidir. Bu toplumun adalet bilincine hesap veremezsiniz. Bu şehrin 16 milyonu adına konuşuyorum, hesap veremezsiniz. Vazifenizi yerine getirin, yoksa tarih size hesap sorar. Siz topluma karşı sorumlusunuz.

“Ben kazandığımızı biliyorum, farkındayım. Ama edebim, ahlakım ve vicdanım bunu açıklamama müsaade etmiyor. Bu yüzden açıklama yapmıyorum. Sorumluları sorumluluğa davet ediyorum.”

Editör: TE Bilişim