Gazete Emek- Birgün’den Sebahat Karakoyun’un sorularını yanıtlayan ANAR Genel Müdürü Dr. İbrahim Uslu, AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimlerinde açık ara kaybedeceğini savundu.

“AKP yüzde 44 ile Ankara’yı kazanmıştı. Bu seçimde yüzde 44’le açık ara kaybeder. 50+1 zorunluluğu, ekonomik kriz atmosferinde AK Parti’yi en çok zorlayan faktör haline geldi. Çok sayıda seçim çevresinde iki aday yarışıyor. İki adayın yarıştığı her yerde yüzde 50 zorunlu. Oysa AKP çok domine ettiği, Kayseri, Konya, Kahramanmaraş, Erzurum gibi yerler hariç pek çok yerde yüzde 50’den düşük oylarla seçimi rahat kazanıyordu.”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anketler için sarf ettiği “manipülasyon var, güvenmiyorum” sözlerini de değerlendiren Uslu, şöyle konuştu:

“Bu seçimde seçmen ittifak nedeniyle partisinden olmayan adaylara da oy verecek. Partinizden aday yok, motivasyonunuz yarım, bir de seçimin kaybedileceği beklentisi varsa o zaman sandığa gitmek seçmene ağır gelebilir. Bu psikolojiyi yönetmek için araştırmaları itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar.”

Uslu ayrıca, “HDP’nin önceki seçimde kazandığı belediyeleri yeniden kazanmasını bekliyorum. O bölgedeki sondaj çalışmalarımızda HDP’nin gücünü büyük ölçüde koruduğunu gözlemliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim