Gazete Emek- Ankara Barosu 65’inci Olağan Genel Kurulu’nda ÖÇAV’lı avukatlar saldırıya uğradı. Milliyetçi Avukatlar Grubu tarafından darp edilen avukatlar, aynı grup tarafından tehdit edildi.

Ankara Barosu’nun 65’inci Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdiği Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar (ÖÇAV) grubuna saldırı gerçekleşti.

ÖÇAV grubu tarafından stajyer ve işçi avukatlara ilişkin verilen önergelerin oylamaya sunulmaması nedeniyle ÖÇAV grubu, yönetimde de olan Demokratik Sol Avukatlar (DSA) grubunu protesto etmek için genel kurulu terk etme kararı aldı.

Salonu terk etmeye çalışan ÖÇAV’lı avukatlara Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar grubu saldırdı.

Avukatları darp eden milliyetçi avukatlar hakaret de etti.

Polislerin önünde saldırı

Salon ardından yaşanan arbede sonrasında ÖÇAV’lı avukatlar genel kurul salonu dışında da polislerin gözleri önünde saldırıya uğradı.

Baro yönetiminde olan DSA’lı avukatlar da duruma tepki göstermezken, ÖÇAV’lı avukatlara “Kahrolsun PKK” sloganlarıyla saldırı düzenlendi.

Saldırıya uğrayan avukatlar arasında yer alan Murat Yılmaz’ı asansör önünde sıkıştırmaya çalışan Milliyetçi Avukatlar grubu üyesi avukatlar, avukatı darp etmeye çalıştı.

Araya avukatların girmesiyle darp engellenirken, saldırıya uğrayan avukatlar tehdit edildi.

ÖÇAV’lı avukatlar polis eşliğinde genel kuruldan ayrılırken, ÖÇAV’ın stantları da parçalandı.

Önce provokasyon, sonra saldırı

Saldırıyı anlatan avukat Nuray Özdoğan, “Genel kurulda önergeler sırasında biz genel kurulu terk ederken, arkadan arkadaşlarımıza saldırdılar. Kadın ve erkek arkadaşlarımızı darp ettiler” dedi.

Kargaşadan ne olduğunu dahi anlamadıklarını dile getiren Özdoğan, “Zaten tüm gün genel kurulda bir gerginlik vardı. Arkadaşlarımız ve mevcut baro başkanına yönelik de bir kaç kez provakatif söylemler gelişti. Son olarak da saldırıya uğradık” dedi.

Genel kurulda ÖÇAV’lı avukat Murat Yılmaz, Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan’a “terörist” denmesini protesto ederek, “Onlar emperyalizme karşı 6’ncı filoyu denize döktüler. Yaşasın Kürt ve Türk halklarının kardeşliği” dediği sırada milliyetçi avukatlar grubu tarafından bozkurt işareti ve “Ne mutlu Türküm” sloganları eşliğinde saldırı girişimi olmuştu.

Dün ara verilen genel kurul bugün devam ediyor.


Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim