Gazete Emek- Ankara'nın Yüksel Caddesi'nde bir kez daha polis saldırısı geldi. İhraç edilen ve işlerine geri dönmek için Açlık Grevine giren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın bulunduğu Yüksel Caddesi'ne bir kez daha polisler müdahale etti. 


Gece saat 01.30 sularında, eylemin 189., açlık grevinin 69. gününde yaşanan saldırıda biber gazı kullanıldı, üç kişi gözaltına alındı.

Polis saldırısının ardından alanda nöbet devam ediyor.

11 Mart'tan beri açlık grevi 

Öğretim Görevlisi Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında Konya Selçuk Üniversitesi'nde kadrolu olan akademisyen Nuriye Gülmen, 6 Ocak 2017'de yayınlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında ilan edilen 679 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildi. 

Semih Özakça, Mardin Mazıdağı Cumhuriyet İlkokulu'nda üç yıldır sınıf öğretmeniydi. 29 Ekim 2016'da Resmi Gazete'de yayınlanan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile görevden ihraç edildi.

Gülmen 9 Kasım'dan, Özakça 23 Kasım'dan beri Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde oturma eylemi yapıyor. 11 Mart’ta süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başlayacaklarını duyurdular.  9 Mart’ta gözaltına alındılar. Açlık grevine gözaltında başladılar. 

Editör: TE Bilişim