Gazete Emek- Ramazan başladı, yine oruç tutan bazı faşistler etrafta terör estirmeye başladı. Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde bir kez daha faşistler palalarla öğrencilere saldırdı. 

  
Ankara Üniversitesi (AÜ) Cebeci Kampüsü'nde 100 kişilik bir grup, dün, Çatı Kafe ve Pastane'de oturan öğrencilere "Ramazan’da burada yemek yiyemezsiniz" diyerek saldırı gerçekleştirdi.

Dün saldıranlara polis müdahale etmezken bugün de aynı grup İletişim Fakültesi'nde (İLEF) yine "Yemek yiyemezsiniz" diyerek, oruç tutmayan öğrencilere saldırdı. Grup, İLEF'in girişindeki camları kırarken, öğrenciler kapı önüne sandalye ve masalardan barikat kurarak, taş, satır ve sopalarla tekbir getirip, “Ne mutlu Türküm” diyen ırkçı gruptan kendilerini korumaya çalıştı.

İLEF'te gerginlik sürerken, Cebeci Kampüsü girişlere kapatıldı. Özel güvenlik ve kampüse giren polisin iki gündür saldırı düzenleyen gruba müdahale etmemesi ise dikkat çekiyor. Çoğunluğunu dışarıdan gelen kişilerin oluşturduğu saldırgan gruba hiçbir müdahalede bulunmayan polis ve özel güvenlik, daha önce Cebeci Kampüsü’nde üniversite öğrencilerinin düzenlemek istediği tüm etkinliklere sert müdahale etmiş, zaman zaman da öğrencileri gözaltına almıştı.

Öğrenciler, müdahale etmek yerine saldırıyı izlemeyi tercih eden özel güvenlik görevlilerine tepki gösterdi. Görevlilerin bu tepkiye karşılık ise, “Canımızı sokakta bulmadık”  yanıtı verdi.

Saldırı anı görüntülere böyle yansıdı

Editör: TE Bilişim