Gazete EmekAnkara'da 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle açıklama yapmak isteyen sağlık çalışanlarına izin verilmedi. Polisler, 3 kişiyi gözaltına alındı.

Ankara Tabip Odası, (ATO) Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında, Ankara Numune Hastanesi önünde milletvekillerinin de katılımıyla basın açıklaması yapmak istedi.

Sağlıkçıların açıklamasına polis izin vermedi. Biber gazı ve plastik mermi kullanan polisler; SES Genel Başkanı İbrahim Kara, ATO’dan Onur Naci Karahancı ve SES Yönetim Kurulu Üyesi Adem Bulat’ı gözaltına aldı.


Gözaltıların ardından ATO Başkanı Vedat Yıldırım, kısa bir açıklama yaptı.
 
BULUT: TALEPLERİMİZ MEŞRU VE DEMOKRATİKTİ

Açıklamaya izin verilmemesinin ardından açıklama yapan ATO Başkanı Vedat Bulut, sağlıkçıların taleplerini dile getirmek istediklerini belirtti. Bulut, şunları söyledi:

“Şu anda burada bir basın açıklaması yapılmasına izin verilmiyor. Halbuki taleplerimiz basitti. Birincisi emekli ekiplerinin maaşlarına zam isteyeceğiz. İkincisi de güvenlik soruşturmaları nedeniyle bin hekim atanmamış, bu 10 fakültenin mezun sayısı kadardır. Güvenlik soruşturmalarının hızlandırılmasını isteyecektik.

Bunun dışında ‘Sağlık Şiddete Son’ diye bir yasa tasarımız vardı, bunu istiyorduk. Ayrıca fiili hizmet zammı, 2014’ten beri Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, Sayın Müsteşar herkes söz verdi ama 4 yıldır gerçekleştirilmedi. Ayrıca 5 yıla denk gelecek şekilde yıpranma payının emeklilik için hesaplanması vardı. Taleplerimiz bu kadar meşru ve demokratikti ancak Türkiye’nin hali bu. Yurt dışında da önemli bir saygınlık yitirmemize neden oluyor. Bu da bizi üzüyor.”

Kaynak: Duvar

    

Editör: TE Bilişim