Gazete Emek-   Ankara'da 1 Mayıs kutlamaları sırasında arbede yaşandı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının yapıldığı Anadolu Meydanı'na CHP kortejinin yürüyüşü sırasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Yaşanan arbede polis ekiplerinin ve parti görevlilerinin araya girmesi ile son buldu.

Ankara'da sendikalar, meslek örgütleri ve demokratik kitle örgütleri 1 Mayıs'ı Tandoğan Meydanı'nda kutluyor.

Başkent Ankara’da 1 Mayıs’ın adresi Tandoğan Meydanı olarak belirlendi. Sabahın erken saatlerinden itibaren sendika ve meslek odaları, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde toplanarak yürüyüş kolu oluşturdu.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı alan girişinde yollar kamyonlarla kapatıldı. Üç farklı arama noktasından geçiş yaparak girilen miting alanına pankartlar tek tek kontrol edilerek alındı. Polis arama noktalarında pankart kontrolü sırasında tartışmalar yaşandı.

‘KIDEM TAZMİNATI GÜVENCEME DOKUNMA’

DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, Birleşik Kamu-İş, Ankara Tabip Odası, TMMOB Ankara İKK ve Ankara Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nın (ASMMMO) tarafından organize edilen Ankara’daki 1 Mayıs mitingine Kocaeli’de merkez miting kararı alan Türk- İş’e bağlı bazı sendikalar da katıldı.

Mitingde kıdem tazminatının fona devir edilmek istenmesine, zorunlu bireysel emeklilik sistemine ve ülkede yaşanan ekonomik krize tepki gösterildi. Emekçiler, “Kıdem Tazminatı Alınterimizdir Gasp Ettirmeyiz”, “Kıdem Tazminatı Güvencemize Dokunma”, “Ucuz Emek Gücü Değiliz Eşdeğer İşe Eşit Ücret”, “Zorunlu Bes’e Hayır Kıdem Tazminatıma Dokunma” sloganlarının yazılı olduğu pankartları taşıdılar.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim