Gazete Emek- Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, 2021 Newroz’una ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantı salonuna “Eşitlik, adalet, barış, özgürlük” ve “2021 Newroz pîroz be” yazılı pankart asıldı.

‘ZALİMLERE DUR DİYELİM’

 

HDP Ankara İl Eş Başkanı Pakize Sinemillioğlu, startını verdiklerini Newroz’un, bayramın müjdecisi, isyan ve dirilişin simgesi, zalimlerin zulmüne başkaldırının adı olduğunu belirterek, “Newroz özgür güzel günlerin müjdecisidir. Onun için diyoruz ki; Gelin hep birlikte Demirci Kawa olup zalimlere dur diyelim” ifadelerini kullandı.

 

‘İSYANI BÜYÜTME ZAMANI’

 

Her karanlığın sonu aydınlık olduğunu ifade eden Sinemillioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İçinden geçtiğimiz tarihsel sürecin karanlığını da yenecek olan iste bu Newroz ruhudur. Aydınlık günlere olan inancımızla haksızlığa, hukuksuzluğa irade gasplarına, baskı ve sömürüye karşı birlikte mücadele etmek için tüm Ankara hakkını, türkülerimizi birlikte söylemek ve birlikte halaya durmak için Newroz alanına davet ediyoruz. Şimdi isyanı büyütme zamanıdır.”

DİRENİŞİ BÜYÜTMEK İÇİN

Newroz’un 2633 yıldır Mezopotamya coğrafyası ve dünyanın her yerinde Dehaklara karşı verilen özgürlük mücadelesinin günü olduğunu dile getiren Karala üyesi Şamil Parlak, “Dehak’lara karşı Kawa’ların özgürlük mücadelesi, halkların özgürlük mücadelesinde sürmektedir. Bizler de devrimci anarşistler olarak 2021 yılı Newroz’unda alanlarda olacağız. Halkların özgürlük mücadelesini, direnişi ve Newroz ateşini büyütmek için herkesi 21 Mart’ta Newroz alanlarına çağırıyoruz” diye konuştu.

NEWROZ ALANLARINA ÇAĞRI

Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği (AKA-DER) üyesi Deniz Altay, Newroz’un isyan ateşi olduğunu, ateşin umutla, cesaretle ve onurla harlandığını söyleyerek, “Tarihten bugüne dünyanın dört bir yanında zalimlere karşı ve adalet için isyan bayrakları açan, mücadele eden halklara selam olsun. Her halkın kendi dilinde türküler söyleyeceği, zalimlerin tarihin karanlığına gömüleceği, sınırsız ve sınıfsız bir dünya için mücadele eden herkesi direnişi büyütmeye Newroz alanlarına çağırıyoruz” dedi.

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, 21 Mart Pazar günü saat 13.00’te Atatürk Kültür Merkezi önünde bir araya gelerek, Anadolu Meydanı’na düzenlenecek yürüyüşün ardından Newroz kutlamasını gerçekleştirecek.

Kaynak: MA 

Editör: TE Bilişim