Gazete Emek- MAK Danışmanlık’ın seçim anketinde ilk kez oy verecek genç seçmenlere, “Cumhur İttifakı mı, Millet İttifakı mı?” sorusu yöneltildi. Soruda olmadığı halde yüzde 12 oranında HDP yanıtı çıktı.

Duvar’da yer alan habere göre; MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, 23 Derece programında son anket sonuçlarını açıkladı. Anket, 30'u büyükşehir 61 ilde, 5 bin 700 kişiyle yapıldı.

Batman Valiliği’nin Hasankeyf videosu tepki çekti



“İKİ SEÇMENDEN BİRİ KANAATİNİ DEĞİŞTİRECEK"

24 Haziran seçimlerinde oy veren katılımcılara yöneltilen “Yarın bir genel seçim olsa 24 Haziran'da oy verdiğiniz partiye göre oy tercihiniz değişecek mi” sorusuna yüzde 48 oranında “Farklı bir partiye oy vereceğim” yanıtı verildi. Yüzde 41'i aynı partiye vereceğini söyledi. Kulat, “İki seçmenden biri kanaatini değiştirecek gibi görünüyor” dedi.

KARARSIZLAR YÜZDE 8
“Yarın bir seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusuna, kararsızlar dağıtılmadan çıkan yanıtlar şöyle: AKP 31.1, CHP 21.9, İYİ Parti 13.4, HDP 7.3, MHP 7.1, Gelecek Partisi 2.6, DEVA Partisi 2.6, Saadet Partisi 1.2, BBP 1, Yeniden Refah Partisi 0.8, Hüda Par 0.8, Memleket Partisi 0.8, Türkiye Değişim Partisi 0.4. Diğerleri 1.1. Yüzde 8 kararsız.

Tahir Kıran’dan Galatasaray ve Emre Belözoğlu’na ilişkin sert açıklamalar: Kapıdan içeri sokmam



“HDP'NİN EN AZ 2 PUANI AKP HDP'nin en az 2 puanı ak parti içinde kamufle”

“HDP'nin en az 2 puanının AKP içerisinde kamufle olması söz konusu. Yani büyükşehirlerde, özellikle güvenlik tedbirlerinin çok arttığı dönemlerde, HDP'li seçmenler kendilerini iktidarın içerisinde gösterebiliyorlar. O zaman AKP'nin 31'inin de daha aşağı inme durumu söz konusu olabilir. 30'un altına inme durumu söz konusu olabilir” dedi.

“HERKESİN İKİNCİ PARTİSİ DEVA"

DEVA Partisi ile ilgili “Şu anda Türkiye'de hemen hemen her partinin ikinci partisi olma durumunda” yorumu yapan Kulat, “Partinize oy vermezseniz kime verirsiniz” sorusu üzerine hemen hemen bütün parti seçmenlerinin DEVA'yı işaret ettiğini anlattı.

Peker: "Kayıtlar ve belgeler devletin içindeki görevlilerden geldi"


“ERDOĞAN'IN OYU PARTİSİNİN ÜSTÜNDE DEĞİL"


AKP'lilerin, “oylarının düşmesine karşın Cumhurbaşanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oyunun daha yüksek olduğu yorumunun doğru olmadığını anlatan Kulat, “24 Haziran seçimlerini bu arkadaşlar doğru okuyamadı. 24 Haziran'da AKP, MHP ve üstüne BBP'yi eklediğinizde yüzde 54 civarında. Erdoğan, bu 54'ün içerisinde 52.6'lık oy alabildi. Zannedildiği gibi Erdoğan'ın oyu partisinin çoyunun ok üstünde falan değil” diye konuştu.

Demirtaş’tan Kürtçe kitap önerisi: “Kürt sorunu çözüldü” diyenler yalan söylüyor



GENÇ SEÇMEN SORUSUNDA HDP SÜRPRİZİ

Ankette, daha önce oy kullanmamış, ilk kez oy kullanacak genç seçmene “Yarın seçim olsa tercihiniz bugünkü bileşenleriyle Millet İttifakı mı Cumhur İttifakı mı olur?” sorusu yöneltildi. Cumhur İttifakı diyenler 30, Millet İttifakı diyenler 50, yüzde 12'lik bir kesim soruda ifade etmememize rağmen HDP demiş. Kulat, “HDP'li seçmenin gençler arasındaki duruşu diğer bloklardan farklı. Alttan daha fazla Kürt seçmen geliyor. HDP eğer 'soyaçekim' bir siyaset uygularsa orada bile bir avantaj yakalayabilir” dedi.


Kaynak: Basnews

Editör: TE Bilişim