Gazete Emek- Açlık grevindeki çocukları için Meclis’te HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile birlikte basın toplantısı yapan anneler, hükümete “Duyun sesimizi, evlatlarımızın ölmesini istemiyoruz” çağrısı yaptı. Anneler Meclis’te oturmaya devam edeceklerini açıkladı.


HDP’nin dün yapılan grup toplantısını izledikten sonra Meclis’i terk etmeyen annelerin bekleyişi sürüyor. Çocukları açlık grevinde olan anneler, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın katılımıyla Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre annelerin açlık grevinde ve ölüm orucunda olan çocuklarının yaşaması için çabaladıklarını dile getiren Pervin Buldan, “Bu çocuklar tecridin kalkması için bedenlerini açlığa yatırdı. Ancak hükümetin bu konuya yaklaşımı, açlık grevinde olan insanlara yaklaşımı, hukukun ayaklar altına alındığının göstergesidir. Bu ülkede adalet ve hukukun olmadığını biliyoruz ancak bu ülkede hala vicdanlı insanlar var. Bu vicdanlı insanların bir an önce harekete geçmesi, açlık grevinde olanların bu grevi bitirebilmesi için tecridin kalkması yönünde yaptıkları çağrının dikkate alınması gerektiğini ifade ediyorum” dedi.

MECLİS BAŞKANI ŞENTOP’A TEŞEKKÜR

Buldan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Annelerimiz dün burada Genel Kurul’da, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ denilen bir salonda bir çığlık yükselttiler. Bu çığlığı kimse duymadı. Randevu talep ettiler, onların talebini tek kabul eden Meclis Başkanı Mustafa Şentop oldu. Biz annelerimizin talebini kabul ettiği için kendisine teşekkür ediyoruz. Bu duyarlılık Şentop’la sınırlı kalmamalı, bu duyarlılık vicdan sahibi olan herkeste olmalı. Annelerimiz çocuklarına bir şey olmasın istiyorlar. Çünkü açlık grevcilerinin kritik bir aşamada olduğunu hepimiz biliyoruz.”

ANNELER: ÖLÜMLERE SEYİRCİ KALAMAYIZ

Buldan’ın ardından anneler adına Nezahat Teke konuştu. Nezahat Teke, şunları söyledi: “Meclis Başkanı bizimle görüştü, daha önce de görüştük ama hiçbir sonuç çıkmadı. Adalet Bakanı’ndan 2 aydan fazladır randevu talebinde bulunduk, yeri geldiğinde ‘Cennet annelerin ayaklarının altındadır’ diyorlar. Mademki anneler cennet kokuyor, neden bizi muhatap almıyorsunuz. Çünkü bu davanın sahibi biziz, bu evlatlar bizim evlatlarımız. Ölümlerine seyirci kalamayız. Cennet dedikleri anneler yerlerde sürükleniyor. Ben ömrüm boyunca 7 yaşımdan beri bir tel saçımın dışarıda olmasına asla izin vermezken, eğer bugün annelerin tülbentleri yerlerde sürükleniyorsa bu dünyanın ve insanlığın ayıbıdır. Buna rağmen suçlu aramıyoruz. Burada oturmaya devam edeceğiz. İnsanlığa çağrımız var, adalete çağrımız var. Biz de bu ülkenin insanlarıyız, bugün eğer evlatlarımız zor durumdaysa ve tecrit kırılmadan bu durumdan çıkmıyorlarsa tecridin kırılması zor bir şey değildir. Ramazan ayındayız, bu anneler orucu oruçla açıyor. Biz buraya gelmeye çok meraklı değiliz. Olumlu bir yanıt gelmelidir, bu kin neden? Evlatlarımızı değil içimizdeki kini toprağa gömelim. Adalet Bakanlığı’na, Cumhurbaşkanı’na çağrı yapıyoruz: Duyun sesimizi, evlatlarımızın ölmesini istemiyoruz.”

Kaynak: M.A

Editör: TE Bilişim