Gazete Emek- Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Yıldız Air firmasına ait eğitim uçağı düştü. Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, uçakta bulunan pilot ve yardımcısının yaşamını yitirdiğini söyledi.

Antalya 'nın Manavgat ilçesi Karaöz mevkiinde, saat 15.30 sıralarında Yıldız Air firmasına ait tek motorlu Cessna 152 tipi TC KIM tescilli eğitim uçağı, toprak araziye düştü. Uçağın düştüğü ihbarı üzerine bölgeye, jandarmanın yanı sıra çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, olayda pilot ve yanındaki yardımcı pilotun yaşamını yitirdiğini söyledi. Kaymakam Yiğit, uçağın düşme nedeninin yapılacak incelemenin ardından belirleneceğini kaydetti.


ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise olaya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, " Manavgat ilçesi Ulualan mevkisinde eğitim uçağı düştü. İlk tespitlerimize göre Yıldız Air firmasına ait uçağın pilotu Serkan Dilci ve yardımcısı vefat etti. Allahtan rahmet diliyorum. Jandarma ve 112 Acil Yardım ekipleri olay yerinde. Her türlü tedbiri almış durumdayız. Bu uçağın daha önce İzmir'de bir aracın çatısına basan uçak olduğu söyleniyor." dedi.  

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamada ise şöyle denildi: 
"30 Ekim 2018 günü saat 15.30 sıralarında Manavgat Ulualan mevkiinde Yıldız Air adlı sivil havacılık firmasına ait, saat 14.53'te 1 saatlik kalkış izni olan Cessna tipi TC-KIM eğitim uçağının düşmesi sonucu 2 mürettebat vefat etmiştir. Vefat edenler eğitim uçağının pilotu Serkan Dilci ve yanında bulunan Deniz Adalı'dır. Olay mahallinde gerekli emniyet tedbirleri Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince alınmıştır." 

2 KEZ MECBURİ İNİŞ, OTOMOBİLE ÇARPMA, HAVADA ARIZA

TC KIM uçağı, 5 Ekim 2017'de Çorlu'da, 28 Eylül 2018'de de Manisa'nın Kula ilçesi yakınlarında tarlaya mecburu iniş yapmıştı. Aynı uçak daha geçen yaz da İzmir Alaçatı yakınlarında habercileri taşıyan otomobile alçak uçuş sırasında çarpmış, aracın ön camı hasarlanmıştı.

Antalya 'nın Manavgat ilçesinde düşen tek motorlu eğitim uçağı, geçen hafta da Manavgat'ta havada arızalanmıştı. Bugün düştüğü noktaya yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki toprak piste inmiş, ilçede faaliyet gösteren Manavgat Model Uçak Kulübü üyeleri arızalanan uçağı kanatlarından itmişti. Kulüp üyelerinin uçağı iterken çektiği görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim