Gazete Emek- TÜİK'in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile TÜİK'in kendisine randevu vermediğini ifade etmiş ve " Saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun" demişti. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet TÜİK binası önüne geldi. Heyet içeri alınmadı. 



 

İçişleri Bakanlığı, terör örgütleriyle bağlantılı kişilerin İBB'de işbaşı yaptırıldığı iddialarıyla ilgili teftiş için 8 müfettişin görevlendirdi. 

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, röportaj yaptığı sırada kablo ile bağlantı kurmaya çalışan ses teknikerine tokat attı. O anlarda Fatma Şahin'in ise tepkisiz kaldığı görüldü. Gelen tepkilerin ardından Muharrem Sarıkaya görevinden istifa etti. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, röportaj yaptığı sırada kablo ile bağlantı kurmaya çalışan ses teknikerine tokat attı. O anlarda Fatma Şahin'in ise tepkisiz kaldığı görüldü. Gelen tepkilerin ardından Muharrem Sarıkaya görevinden istifa etti. 

AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,  "Canlı yayın ortamını bozmak, orada o yayın için emek veren tüm çalışanlara karşı bir saygısızlık olacağından yayına devam etmek için büyük çaba gösterdim. Çaba gösterdim diyorum, çünkü daha önce hiç şahit olmadığım böyle bir durumda tek düşüncem yayının sürmesini sağlamaktı" dedi.

 

 

 

 

KILIÇDAROĞLU’NUN ‘TÜİK BASKINI’

 

 Türkiye İstatistik Kurumu, memur ve emekli zammını belirleyecek olan aralık ayına ilişkin enflasyon verisini açıkladı. Enflasyon geçtiğimiz ay yüzde 13,58 artarken, 2021 yılı enflasyonu yüzde 36,08 olarak gerçekleşti. Böylece enflasyon son 19 yılın zirvesini gördü.

 

TÜİK'in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile TÜİK'in kendisine randevu vermediğini ifade etmiş ve " Saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun" demişti. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet TÜİK binası önüne geldi. Heyet içeri alınmadı.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, enflasyon verilerinin açıklanması sonrası bilgi almak için Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) giden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Soylu,"Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı, PKK, DHKP-C ve organize suç örgütlerinin ağına düşüp, onlara özenip, mekan basmaya gitmez" dedi.

 

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun TÜİK’e gitmesi ve  içeri alınmamasına ilişkin bir yazı kaleme aldı.Halka çağrı yapan Demirtaş, “Baskın deniyorsa, bil ki sana ait olanı birileri gasp etmiş demektir" eleştirisinde bulundu.

 

Konuya ilişkin haberlerimiz şu şekilde;

 

 

 

TIKLAYIN- TÜİK, Kılıçdaroğlu'na kapıları açmadı; Kılıçdaroğlu’ndan sert açıklama

 

 

 

 

TIKLAYIN- Selahattin Demirtaş’tan TÜİK eleştirisi: ‘Baskın’ deniyorsa, bil ki sana ait olanı birileri gasp etmiş demektir

 

 

 

 

TIKLAYIN- CHP’nin Mersin’de erken seçim mitingi, Kılıçdaroğlu’dan TÜİK’e sert tepki

 

 

 

 

 

 

KILIÇDAROĞLU, MEB’E ALINMADI

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, KPSS’den yüksek puan almalarına rağmen mülakatlarda aldıkları düşük puan nedeniyle atanamayan öğretmenlerle ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile görüşmeye gideceğini duyurmuştu. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, KPSS’den yüksek puan almalarına rağmen mülakatlarda aldıkları düşük puan nedeniyle atanamayan öğretmenlerle ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile görüşmeye gideceğini duyurmuştu.

 

TIKLAYIN-Bakanlığın kapısına kilit vuruldu; Kılıçdaroğlu MEB'e alınmadı

 

 

 

 

 

 

 

 

OHAL TARTIŞMASI

 

 

 

AKP'li Özgenç'in "Kaçınılmaz görünen ağır ekonomik bunalım sebebiyle OHAL ilânına toplum olarak hazırlıklı olmamız gerekir" dedi.

 

Dr. Cüneyt Akman, Cumhurbaşkanı’nın ‘ekonomik bunalım halinde’ OHAL ilan etme yetisi olduğunu söylerken, "OHAL kanununda ‘Ağır ekonomik bunalım halinde alınacak tedbirler’ başlığı altında yapılan düzenlemeler Cumhurbaşkanı’na sermaye ve dış ticaret kontrolleri getirebilecek kararnameler çıkarma yetkisi tanıyor. Ancak varsayalım ki AKP böyle bir OHAL ilan etmiş olsun, bunu sadece zaten yeterince ağır sonuçlar doğurabilecek sadece ekonomik kısıtlamalarla sınırlı tutacağını, veyahut tutabileceğini düşünmek çok zor" değerlendirmesinde bulundu.

 

Prof. Dr. Metin Günday ise böyle bir yetki olsa bile ülke tarihinde hiçbir zaman ekonomik nedenli bir OHAL gerçekleşmediğini ifade etti.

 

 

 

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise, ekonomik kriz nedeniyle OHAL iddialarına yanıt verdi.  Kurtulmuş, "Saçma sapan iddiadır, böyle bir şey söz konusu olamaz"

 

Konuya ilişkin haberlerimiz şu şekilde;

 

 

 

TIKLAYIN-"Ekonomik kriz nedeniyle OHAL ilan edilebilir" tartışması büyüyor

 

 

TIKLAYIN-AKP'li Numan Kurtulmuş'tan 'OHAL' açıklaması: "Hiç kimsenin aklından bu geçmesin"

 

 

 

 

 

 

 

AYSEL TUĞLUK’UN SAĞLIK DURUMU 

 

 

 

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun TÜİK’e gitmesi ve  içeri alınmamasına ilişkin bir yazı kaleme aldı. Halka çağrı yapan Demirtaş, “Baskın deniyorsa, bil ki sana ait olanı birileri gasp etmiş demektir" eleştirisinde bulundu. Aysel Tuğluk için infaz erteleme talep edildi.

 

Gazeteci İsmail Saymaz,HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un sağlık durumuna ilişkin, Tuğluk'un bağımsız bir sağlık kurumu tarafından muayene edilmesi ve tedavisi tamamlanana kadar serbest bırakılması mümkündü. Türkiye'ye dair hafızasında son kalan, dört duvar ve parmaklıklar olmasın." dedi.

 

Kandıra Cezaevi’nde Aysel Tuğluk’u ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bir buçuk yıl önce bile çok kötüydü fakat bu sefer çok daha kötü gördüm Aysel Tuğluk’u. Konuşmakta, tanımakta zorluk çekiyor, hareketlerinde kısıtlılık var." dedi.

 

 

 

Konuya ilişkin haberlerimiz şu şekilde;

 

 

 

TIKLAYIN-Hukukçu ve sanatçılardan çağrı: "Aysel Tuğluk derhal serbest bırakılmalı!"

 

 

TIKLAYIN- 'Hafıza kaybı' teşhisi konulan Aysel Tuğluk için infaz erteleme talebi

 

 

 

TIKLAYIN-İsmail Saymaz: "Aysel Tuğluk hafızasını, Türkiye vicdanını kaybediyor"

 

 

TIKLAYIN-Pervin Buldan: “Cezaevi idaresi bile Aysel Tuğluk’un iyi olmadığını söylüyor”

 

 

TIKLAYIN-68 kadın örgütünden Aysel Tuğluk için ortak çağrı: "Tedavisi için özgürlüğüne kavuşması gerekiyor"

 

 

 

 

AYHAN BİLGEN HDP’DEN İSTİFA ETTİ

 

 

 

Eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, yeni bir siyasi hareketin içinde olduğunu, Aralık ayı içerisinde yeni oluşumu deklare edeceklerini açıkladı.

 

Ayhan Bilgen, “Biz kimlikler üzerinden bir siyaseti sorun çözücü görmüyoruz. Kimlikler, tepkisel olarak siyaset arenasına taşınır. İnkar ve baskı karşısında son derece doğaldır bu tutum. Aynı zamanda kamplaşma siyasetine ve statükoya hizmet eder. Kimliklerin özgürce ifade edilmesinden yanayız” dedi.

 

Bilgen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada HDP'den istifa ettiğini duyurdu.Bilgen, Twitter hesabından yaptığı "Yolcu yolunda gerek! Uyarı ve eleştirilerimde yanılmayı umuyor, barış ve demokrasi için iyi niyetle, özveriyle mücadele eden herkese başarılar diliyorum" paylaşımıyla istifa mektubunu paylaştı.

 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kars Belediyesi eski Eş Başkanı Ayhan Bilgen’in partiden istifası ile ilgili soruya, "Cevap vermek bana düşmez, gerekli de görmüyorum." yanıtını verdi.

 

 

 

Konuya ilişkin haberlerimiz şu şekilde;

 

 

 

TIKLAYIN- Ayhan Bilgen: Çalışmalarımız bir siyasi partiye dönüşebilir

 

 

 

 

TIKLAYIN-Ayhan Bilgen: Kimlik siyasetini sorun çözücü görmüyoruz

 

 

 

TIKLAYIN-Ayhan Bilgen, HDP'den istifa ettiğini açıkladı: "Yolcu yolunda gerek"

 

 

 

 

TIKLAYIN- HDP’den istifa eden Ayhan Bilgen: Bülent Arınç’la görüştüm

 

 

TIKLAYIN-Demirtaş'tan 'Ayhan Bilgen' sorusuna yanıt: Gerekli görmüyorum

 

 

 

 

MERKEZ BANKASI FAİZ İNDİRİMİ KARARI VE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ

 

 

 

MB, kasım ayındaki PPK toplantısında politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 14’e düşürdü.

 

‘Görevden affını isteyen’ Lütfi Elvan’dan boşalan Hazine ve Maliye bakanlığına Nureddin Nebati getirildi.

 

Erdoğan, kurdaki dalgalanmayı durdurarak nispi bir istikrar sağlamak için kur korumalı TL vadeli mevduatı duyurdu. 18,4’e kadar çıkan kur 11 liralara kadar indi ancak daha sonra kazançlarının bir kısmını geri verdi.

 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuk olduğu TRT yayınında düşük faiz mesajını yinelemişti.

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) döviz piyasasına satım yönünde müdahale etti. Merkez Bankası’nın aldığı kararı değerlendiren ekonomistler, 'Rezerv satmayın' uyarısında bulundu.

 

Amerikalı istatikçi Patrick Curran ve S&P Global’in ülke kredi derecelendirme direktörü Maxim Rybnikov'a "Türk Lirası’ndaki erime ne zaman ve nasıl duracak?" sorusuna yanıt verdi. Ekonomistler "Mevcut politika bileşimi sürdürülemez" diyor.

 

Konuya ilişkin haberlerimiz şu şekilde;

 

TIKLAYIN- Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

 

 

TIKLAYIN-Merkez Bankası'ndan kritik dolar açıklaması: Müdahale ediyoruz

 

 

TIKLAYIN- Ekonomistlerden Merkez Bankası’nın ‘doğrudan döviz müdahalesi’ kararına karşı uyarı

 

 

 

 

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU

 

 

 

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2022 yılında asgari ücretin 4 bin 250 lira olacağını açıkladı.

 

Erdoğan, asgari ücretten alınan gelir ve damga vergisinin de kaldırıldığını açıkladı. Erdoğan, bu karar ile patronların yükünün 450 lira civarında azalacağını belirtti.

 

2021’de 2 bin 825 TL olarak belirlenen asgari ücretin 1 Ocak 2021 tarihli kura göre karşılığı 385 dolardı. Yeni asgari ücretin bu yılki karşılığı ise 274 dolar oldu.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin belediyelerinde asgari ücretin 4 bin 500 lira olacağını açıkladı.

 

 

 

Konuya ilişkin haberlerimiz şu şekilde;

 

 

 

TIKLAYIN-Türk-İş Başkanı Atalay'dan Asgari ücret açıklaması: "Beklentimiz altında bir rakam olursa katılmayacağız"

 

 

 

TIKLAYIN-DİSK'ten Kartal'da 'Artık yeter,Geçinmek istiyoruz' mitingi

 

 

 

 

TIKLAYIN-Erdoğan açıkladı: 2022 Asgari Ücreti 4250 lira oldu

 

 

 

 

TIKLAYIN- Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerdeki asgari ücreti açıkladı

 

 

 

 

 

HÜLYA AVŞAR: “GEREKİRSE SİMİT YENECEK”

 

Şarkıcı Hülya Avşar, "Ekonomik krizin herkese ve her kesime mutlaka yansıması oluyor." dedi. Avşar, "Gerekirse simit yiyeceğiz ama bugünleri de kolay atlatacağız" görüşünü savundu.

 

Avşar'a tepki gösteren  Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz, ''Ülke ile alakalı çok kısmetsiz açıklamalar yapılıyor. Hala birisi çıkmış simit diyor. Ne simidi sen ye simit. Çok ayıp'' ifadelerini kullandı.

 

 

 

Avşar, kendisine gelen eleştirilerin ardından Twitter hesabından açıklama yaptı:

 

“Sakinleştiyseniz sıra bende. O kadar konuşmamın içinden,hep birlikte bugünleri aşacağız kısmı değil de “simit”e takılanlar; hiçbirinizi takmıyorum ve saymıyorum. Benim simit yeme meseleme gelince, yerim ya da yemem ama bildiğim bir şey var, kendim kazandım, hiç de kolay olmadı hala da kazanıyorum. Bunun hesabını kimseye vermedim, size hiç vermeyeceğim. Sizin gibi düşünenler demek ki başımızda olsa; ne demokrasi kalır, ne konuşma özgürlüğü… Diyeceğim şu ki; Gerekirse simit yiyeceğiz, ama bugünleri beraber atlatacağız.”

 

Gastronomi yazarı Vedat Milor, sosyal medya hesabından "Ünlü bir sanatçı olsaydınız ve zor günlerde aşağıdaki simitlerden birini yemeniz gerekseydi, hangisini yerdiniz?" sorusuyla yaptığı ankette,"Gerekirse simit yeriz" diyen Hülya Avşar'a göndermede bulundu.

 

Oyuncu Şafak Sezer,  Hülya Avşar’ın Türkiye'nin ekonomik durumuyla ilgili olarak yaptığı "Gerekirse simit yenecek" açıklamasını tiye alarak mangalda simit pişirdi. Sezer, "Ben zamanında simit bulamayıp kolumu yedim" dedi.

 

 “Gerekirse simit yenecek ama bu günleri kolay atlatacağız” sözleriyle tepki çeken Hülya Avşar’ın ardından bu kez de Ahmet Özhan, “Gerekirse bir ekmek yerken bunu yarım ekmeğe düşüreceğiz” dedi.

 

Konuya ilişkin haberlerimiz şu şekilde;

 

 

 

TIKLAYIN- Hülya Avşar: Gerekirse simit yiyeceğiz ama bugünleri de kolay atlatacağız

 

 

TIKLAYIN- Athena Gökhan’dan Hülya Avşar'a ‘simit’ tepkisi

 

TIKLAYIN- Vedat Milor'dan 'Gerekirse simit yeriz' diyen Hülya Avşar'ı kızdıracak anket

 

 

TIKLAYIN-Hülya Avşar'dan 'simit' tartışmasına yanıt: "Sakinleştiyseniz sıra bende"

 

 

TIKLAYIN-Şafak Sezer, Hülya Avşar'ın 'simit' açıklamasını tiye aldı 

 

 

TIKLAYIN-Ahmet Özhan: Gerekirse yarım ekmek yiyeceğiz

 

 

 

 

 

 

İBB’YE ‘ÖZEL TEFTİŞ’

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "15 bin kişiyi işten çıkardı. Çoğu kim, ne olduğu belli olmayan, bir kısmı terör örgütleriyle iltisaklı çıkan 45 bin kişiyi belediyeye doldurdular " sözlerine, "Yanlış yerden bilgi alıyor ve aldatılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işe aldığı insan sayısı 21 bin 179." diyerek yanıt verdi.

 

İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işbaşı yaptırılan bazı çalışanların, terör örgütleriyle iltisaklı olduğu iddiasının ardından özel teftiş başlatıldığını açıkladı.

 

İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın belediye çalışanları hakkında başlattığı ‘özel teftiş’ ile ilgili, “Buradan hepinizin hafıza tazelemesi gereken bir husus var. Aynı şahsiyetler İstanbul seçiminde bütün sandık görevlilerini de 'terörist' ilan ettiler. 'Çaldılar' dediler, sonra dediler ki 'Biz bunu hukuken söylemedik, siyasi olarak söyledik' dediler. Günün sonunda ne oldu? Elde var sıfır. Tek bir kişi, bakın seçimin iptal edildiği sürecin öncesinde yine 'terörist' ilan ettikleri binlerce kişiden tek bir kişi ile ilgili ne bir soruşturma ne bir tutuklama ne bir tespit yapıldı. Millet buna artık gülüyor.” açıklamasını yaptı.

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik ‘terör teftişi’ başlatılmasına ilişkin açıklamasında "Millet kutuplaştırmadan bıktı" dedi.

 

 

 

Konuya ilişkin haberlerimiz şu şekilde;

 

 

 

TIKLAYIN-İmamoğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: Yanlış yerden bilgi alıyor ve aldatılıyor

 

https://www.gazeteemek.net/gundem/imamoglundan-erdogana-yanit-yanlis-yerden-bilgi-aliyor-ve-h24320.html

 

 

 

TIKLAYIN-Süleyman Soylu: "Bu işleri kendimiz yapmıyoruz, bize yaptıran Allah'tır"

 

 

 

TIKLAYIN-İçişleri Bakanlığı'ndan İBB'ye 'özel teftiş' kararı; Ekrem İmamoğlu'ndan sert tepki

 

 

 

TIKLAYIN-İmamoğlu'ndan Soylu'ya 'özel teftiş' yanıtı: Millet buna artık gülüyor

 

 

 

 

 

 

EKONOMİDE “DÖVİZE DAYALI TL MEVDUAT” DÜZENLEMESİ

 

 

 

Döviz kurundaki yükselişin ardından iktidarın alacağı yeni önlenmeleri açıklayan Erdoğan, Türk Lirası mevduatında yapılacak değişiklikleri duyurdu. Erdoğan, yeni tedbirlere ilişkin, “İnsanlarımız bankadaki TL varlığını mevduattan fazla ise bu getiriyi elde edecek. Bu kazanç stopaj vergisinden de muaf tutulacak.”dedi.

 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Ürün, gerçek kişilerce TL vadeli hesaplar üzerinde işleyecek faiz ile hesap açılış ve vade tarihlerindeki kur değişim oranı kıyaslanacak; yüksek olan oran üzerinden hesap nemalandırılacak ve bu mevduat ürününe stopaj uygulanmayacaktır.” denildi.

 

Ekonomiye dair açıklamalarda bulunan Bakan Nebati program sunucusunun son mevduat uygulamasının ardından sonuçlara dair rakamlarını sorması üzerine, “Rakam vermeyeyim şimdi. Gözlerime bakar mısınız? Ne görüyorsunuz gözlerimde? diye sordu. Sunucu ise “Orada o sevinci görüyorum ama rakamları duymayı isterim. Ekonomi rakam işi” demesi üzerine Nebati, “Ekonomi rakam işi, ekonomi temenni işi, ekonomi güven işi, ekonomi istikrar işi, beklenti işi Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır” diyerek soruya net bir cevap vermeyerek geçiştirmesi dikkat çekti.

 

Diyanet'in "Bankaların vadeli mevduat hesaplarına para yatırmanın dini hükmü nedir?" sorusuna "haram", "caiz değil" yanıtı verdiği ortaya çıktı.

 

Konuya ilişkin haberlerimiz şu şekilde;

 

 

 

TIKLAYIN-Erdoğan, ekonomide alınacak tedbirleri açıkladı: Türk Lirası mevduatına yeni düzenleme geliyor

 

 

 

 

TIKLAYIN-Dövize dayalı TL mevduat düzenlemesinin detayları belli oldu

 

 

 

 

TIKLAYIN-Bakan Nebati: Her şeyin normalleştiği bir sürece giriyoruz

 

 

 

 

TIKLAYIN-Diyanet, iktidarın 'Vadeli mevduat hesabı' çözümünü caiz bulmadı: "Dinen haramdır"

 

 

 

 

TIKLAYIN-Ekonomist Yeşilada'dan "Kur korumalı TL mevduat" yorumu: "Bu model tutmaz"

 

 

 

 

 

MUHARREM SARIKAYA’DAN EMEKÇİYE TEPKİ ÇEKEN TOKAT 

 

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, röportaj yaptığı sırada kablo ile bağlantı kurmaya çalışan ses teknikerine tokat attı. O anlarda Fatma Şahin'in ise tepkisiz kaldığı görüldü. Gelen tepkilerin ardından Muharrem Sarıkaya görevinden istifa etti.

 

Habertürk’ün eski Ankara muhabiri Aslı Işık Twitter’da yaptığı paylaşımda, "Sarıkaya'nın rutin hareketi bu. Adam şiddeti öyle içselleştirmişti ki, 7 aylık hamileyken bana bundan çok daha fazlasını yapmıştı. Medyanın kelli felli abileri bunların hepsini biliyor. Yer Habertürk tarih: 7. 8.2009" dedi. Yıllar önce yaşandığını öne sürdüğü şiddet olayıyla ilgili Dijital Gaste’ye konuşan Habertürk Ankara bürosu eski muhabiri Aslı Işık, Muharrem Sarıkaya’nın uzun bir süre mobbingine maruz kaldığını ve hamileyken şiddet gördüğünü söyledi.

 

DİSK Basın-İş, İstanbul Taksim'de HaberTürk binası önünde İHA muhabiri Ahmet Demir'e tokat atan, HaberTürk Ankara Temsilciliği görevinden istifa eden Muharrem Sarıkaya'yı protesto etti. Protesto sırasında sık sık "HaberTürk uyuma emekçiye sahip çık", “Ahmet Demir yalnız değildir” sloganları atıldı.Çok sayıda gazetecinin katıldığı eylemde, "Basın emekçisine atılan tokata sessiz kalmıyoruz" pankart yer aldı.

 

Muharrem Sarıkaya, üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Yönetim Kurulu kararıyla Onur Kurulu’na sevk edildi.

 

 

 

Konuya ilişkin haberlerimiz şu şekilde;

 

 

 

TIKLAYIN-Habertürk sunucusu Muharrem Sarıkaya ses tekniklerine tokat attı; Fatma Şahin izledi

 

 

 

TIKLAYIN-Muharrem Sarıkaya hakkında yeni iddia: "Hamileydim,beni itti sandalyeden düştüm"

 

 

 

 

TIKLAYIN-Habertürk binası önünde Muharrem Sarıkaya protestosu: Emekçilere atılan tokat affedilemez

 

 

TIKLAYIN- TGC, muhabire tokat atan Muharrem Sarıkaya’yı Onur Kuruluna sevk etti

 

 

 







 

Editör: TE Bilişim