Gazete Emek- Koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın çeşitli bölgelerinde bulunan Türkiyeliler Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı operasyonlarla ülkeye getiriyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında, 59 ülkeden yaklaşık 25 bin vatandaşın Ramazan ayını ve bayramını evlerinde geçirebilmesi amacıyla yurt dışında yaşayanlar için operasyon başlatıldığı açıklandı.

Arjantin'de bulunan Türkiyeliler ülkelerine dönebilmek için bakanlık tarafından adım atılmasını istedi. 59 ülke arasında Güney Amerika ülkelerinin bulunmadığını belirten Rana, Gözde ve Kaan adında üç genç çektikleri video ile sosyal medyadan çağrı yaptı.

Üç genç çektikleri video şunlarını söyledi:

"Tűrkiye'nin düzenlediği kurtarma uçușu listesinde Arjantin yok. Hatta hiçbir Güney Amerika ülkesi yok. Ve bize hiçbir açıklama yapılmıyor. Burada daha ne kadar bekleyeceğimiz belli değil. Biz de kendi sesimizi duyurmak adina kisa bir video çektik. "Biz Arjantin' de tahliye uçușu bekleyen onlarca Türk'ten sadece üçüyüz. Ulkemizin Türk Hava Yolları Ile birlikte 25 bin vatandașı kurtarma operasyonuna maalesef ki Arjantin dahil değil . Aslında listede herhangi bir Güney Amerika ülkesi yok. Neden?

Bizler de ülkemize , ailelerimize dönmek istiyoruz. Dünyanin etkisinde bulunduğu pandemide başka ülkelerin kurallarına tabi olmak, içine giremediğimiz sağlık sistemine güvenmek istemiyoruz.

Sesimizin duyulmasını, bizlerin ve bizim gibi bașka ülkelerde mahsur kalanların, Türkiye'ye geri getirilmesi için çalıșmaların yapılmasını istiyoruz. "

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim