Gazete Emek- Geçtiğimiz Temmuz ayında Armağan Çağlayan’ın Gel Gör Beni programına katılan Selvi Kılıçdaroğlu, Eşi Kemal Kılıçdaroğlu ve muhalefete de eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun bu eleştirilerine çok sayıda kullanıcı yorumları ile destek verdi. 

 Selvi Kılıçdaroğlu katıldığı programda şu ifadelere yer verdi:  

 

Kılıçdaroğlu'na 'Çocuğuma dokunma, Haydi yürü, yürü' diyen kadın sosyal medyada tepki çekti

 

“CHP KOLAY BİR PARTİ DEĞİL”  

 

Yaşanan sorunlar karşısındaki gösterdiği tutumu ve eşinin genel başkanlığına ilişkin konuşan Selvi Kılıçdaroğlu,”Çok sorunlu dönemlerde bazen onun da kulağına çıtlatıyorum. Sorunlar zaman zaman olabilir. Artık bir defa siyasete girdi yapacak bir şey yok. Partinin genel başkanı olması çok ani oldu. Biraz kamuoyu baskısı ile hızla gelişen bir durumdu. İşinin zor olacağını elbette ki biliyor. Hala da çok zor. Şimdi CHP’de olmanın ayrı bir zorluğu var. CHP kolay bir parti değil.” İfadelerini kullandı.  

 


 

Irkçı açıklamaları ile gündem olan CHP’li Başkan: Kılıçdaroğlu beni arattırdı

“LİDER EŞLERİYLE ÖZEL OLARAK GÖRÜŞMÜYORUM” 

 

Genel başkanların eşleri ile bir araya gelmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Lider eşleri mevcut durumun içerisinde bir toplantı ve zorunlu bir etkinlik olursa denk geliyoruz. Özel olarak bir görüşmem şimdiye kadar olmadı. Sayın Davutoğlu Başbakan iken annemin vefatı dolayısıyla eşi gelmişti. Onun dışında çok temasımız olmadı.” Dedi.  

Eşinin siyasi açıklamalarını her zaman katılmadığını söyleyen Selvi Kılıçdaroğlu,”Kemal’in söylediği her şeye yüzde yüz katılıyorum diye bir şey yok. Kendisini en çok eleştiren biriyim. Her fikrine katılmayabiliyorum. Bu da doğal tabi ki kendime göre bir düşüncem var. İyi değerlendirdiği şeyleri tabi ki beğeniyorum. Bazı durumlarda “Şöyle olsaydı daha iyi olurdu” diye eleştiriyorum. Evde konu açılırsa ya da gündemde çok yer tutan bir konu olursa konuşup tartışıyoruz. Onun dışında siyaset konuştuğumuz söylenemez.” Diye konuştu.  

 

 

Didem Arslan Yılmaz: Burası Türkiye Kürtçe konuşmayın

“ÇUBUK OLAYI EN KÖTÜ GÜNÜM” 

 

Kılıçdaroğlu’nun 21 Nisan 2019’da Er Yener Kırıkçı’nın cenazesinde saldırıya uğradığı günün en kötü günü olduğunu söyleyen Selvi Kılıçdaroğlu, “O şekilde görmek hakikaten bizi üzdü. Gerçekten çok kötü bir gündü o. Hemen ulaşamadık kendisine. Sonradan yanındaki arkadaşlara ulaştık. ‘İyiyiz’ falan dediler. O arada ne oldu ne bitti bilemiyoruz. Hemen eve döndük ne oldu ne bitti? Anlayamadık. Yani doğal olarak çok üzüldüm” ifadelerine yer verdi. 

Kılıçdaroğlu, “Onun genel başkan olunca getirdiği bir ayrıcalık yok. Bizim yaşam tarzımız zaten bu. Çok lüks bir arzumuz olmadı. Daha iyi şartlarda yaşamak ise farklı bir durum. Olmazsa bu dünyanın sonu değil.”dedi. 

 

Bekir Güneş yazdı: Bir 'Kürdün' Kürtçe ile imtihanı: Burası Türkiye, Kürtçe konuşmayın

“SİYASİ ETKİNLİKLERE AZ KATILIYORUM” 

Siyasetin içinde sıkça yer almayı sevmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Siyasi etkinliklere çok az katılıyorum. Gereken yerlerde ben katılmayı talep ediyorum. Devlet protokolünde resmi bayramlarda katılıyorum. Önceden birkaç defa Cumhurbaşkanı resepsiyonlarına giderdim ama artık katılmıyoruz. Bu ortamlar çok da hoşuma gitmiyor.” diyerek katılmak istemesinin nedenini belirtti. 

 

   

“FARKLI GÖRÜŞE SAHİP BİRİNDEN RAHATSIZ OLMAM” 

 

Farklılıklara saygı duyduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Farklı görüşü farklı biri ile görüşmekten rahatsız olmam. Bu şekilde görüştüğüm çok insan var. Siyasette farklı düşünebiliriz ama yoksa arkadaşlığımız devam eder. Hatta benim görüşümü değiştirmeye çalışırlar. Ben hiçbir zaman buna yeltenmem.” Dedi. 

Armağan Cağlayan’ın “Gelecekten beklentiniz nedir?” sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu son olarak şunları söyledi:  

Gelecekten kendim adına bir beklentim yok ama bu ülke için çocuklarımız, torunlarımız ve tüm dünya adına daha güzel günlerin gelmesini bekliyoruz. Herkesin barış içerisinde yaşadığı, kavgaların olmadığı ve aydınlığın olduğu, adaletin olduğu bir dünya hayal ediyorum. Türkiye’yi de öyle hayal ediyorum.

 DESTEK YAĞDI 
 

Eşinin siyasi görüşüne zaman zaman katılmadığını belirten Selvi Kılıçdaroğlu'na, sosyal medyadan destek mesajları geldi. Kılıçdaroğlu’na gelen yorumların bazıları şu şekilde:

Editör: TE Bilişim