Gazete Emek- Dersim’de donarak hayatını kaybeden iki askerinden biri olan Asım Türkel’in babası Hasan Türkel, çocuğunun ölüm haberini mezarlıklar müdürlüğü tarafından verildiğini söyledi. Türkel, telefonda haberi aldığı an için “Çocuğumun şehit olduğu haberini mezarlıklar müdürlüğünden telefon eden kişi söyledi.İşte ben de o an oğlum gibi dondum” dedi.

Sözcü gazetesinin Ankara temsilcisi Saygı Öztürk, baba Hasan Türkel’in açıklamalarını bugünkü köşesine taşıdı. 

Öztürk'ün, "Baba anlatıyor: O an oğlum gibi ben de dondum" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle: 

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinin 2 bin 400 rakımlı bölgesinde iki tim yani toplam 24 asker bulunuyordu. Teröristlerin geçiş yolunu kapatmışlardı. Bu timlerden birisinde Mersinli uzman çavuşlar Asım Türkel ile Ferruh Dikmen de görevliydi. Hava koşulları nedeniyle helikopterle ulaşılamadığı öne sürüldü, bu yüzden timi yaya giden ekiplerin kurtardığı açıklandı.

Asım Türkel'in babası, oğlunun şehit olduğunu ve nerede toprağa verileceğini mezarlıklar müdürlüğünde görevli bir personelin telefonuyla öğrendi. Vah ki vah… Şehit haberleri böyle mi veriliyordu? Neyse ki Ferruh Dikmen'in şehit olduğunun haberini Silifke kaymakamı aileye bildirdi. Şehit haberlerinin ailelere ulaştırılmasında standart kalmamış.

OLAY YERİNE GİDECEK

Dün baba Hasan Türkel'le konuştum. “Evet, bana çocuğumun şehit olduğu haberini mezarlıklar müdürlüğünden telefon eden kişi söyledi. İşte ben de o an oğlum gibi dondum” diyor. Operasyon günü üzerlerinde bulunan giysiler, kış koşullarına göre uygun muydu? Baba da bilmiyor, “Bunu gidip orada öğreneceğini” belirtiyor. “Sizi içeriye alırlar mı?” diye sorduğumda “Almaya mecbur olduklarını” belirtiyor, “Nasıl almazlar?” diye öfkeleniyor.

Editör: TE Bilişim