Gazete Emek- 2020’de salgını tahmin eden astrologlardan Öner Döşer, 2021 yılı ve pandemi ile ilgili ‘’Astrolojik olarak çok önemsediğimiz bir tarih 2021. Çünkü 21 Aralık 2020 tarihinde, çok önemli bir kavuşum meydana geldi.  800 yıldan bu yana ilk kez Jüpiter ve Satürn’ün yakın kavuşumunu deneyimledik. Salgın yani Covid-19 2021 yılında da bizimle beraber. Virüsün mutasyona uğraması dışında başka salgınların çıkma olasılıkları var. Özellikle kasım ayında sürüngen hayvanlarla ve hayvanlardan geçen hastalıklarla birlikte hayvanların telefi gibi risk içeren zamanlar var. Daha büyük bir salgın gelebilir. Bu salgını biz aşı ve ilaç bulup savuştursak bile bundan sonraki pandemiye hazırlıklı olmayı konuşmamız gerekiyor’’ açıklamasında bulundu.

Teke Tek Yılbaşı Özel yayınında Astrologlar Hande Kazanova, Dinçer Güner ve Öner Döşer, Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı.

Öner Döşer, 2021 yılına ilişkin ‘’muhtemelen bir kaos ve karmaşa yaşayacağız’’ dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

 ‘’KAPİTALİZMİN SONUNA GELDİK’’


2021 ile beraber koronavirüsten çok daha fazlasını göreceğiz. İnsanların mevcut sistemlere itirazı olabilir. Başta ABD olmak üzere yönetim ve seçim sistemlerinin değişeceği bir zaman dilimi olabilir. Bildiğimiz kapitalizmin sonuna geldik. Önümüzde ciddi bir ekonomik sıkıntı dönemi var, daha biz sıkıntılı dönemi görmedik. 

AKP, İlker Başbuğ, Fikri Sağlar ve Can Ataklı için 81 ilde harekete geçti


Önümüzde ciddi bir ekonomik sıkıntı dönemi var. Daha biz krizi görmedik. Buralardan bir yerlere gelmemiz, yeni döngü içerisinde daha demokratik, daha işbirlikçi, daha hümanistik bir döngüye girmemiz ve bunların oluşması 2025 sonu ve 2026 yılını bulacak. 


‘’TÜRKİYE’DE EKONOMİK ZORLANMALAR OLACAK’’


Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Karadeniz'de hukuk mücadelesi çerçevesinde oradaki çalışmaları, sondaj aramalarının devam etmesini bekliyorum. Özellikle mart ayı civarı bu konuda iyi haberler alacağımızı öngörüyorum. Tabii ki bunun ekonomiye katkıları olacaktır. Ama ekonomik anlamda kolay olmayan bir yıla giriyoruz. Dünya genelinde ve Türkiye’de ekonomik zorlanmalar olacak. Ocak-Şubat aylarında dış ödemelerde zorlanılacağını düşünüyorum.

Aşının nerelerde yapılacağı ile ilgili 81 İl Sağlık Müdürlüğü’ne yazı gönderildi


İki önemli husus var:
1-Türkiye'nin yeni dönemde insani bakımından yardımlarının pozitif yönde öne çıkacağını düşünüyorum.
2- Bu durum etrafımızdaki ülkelerle barışın olduğu bir ortam içerisinde mi olacak? Bunu düşünmüyorum. Çünkü önümüzdeki 20 yılda askeri hareketliliklerin çok fazla olduğunu görüyoruz. Ülkelerin askeri yapılarına ağırlık vereceğini görüyoruz. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de askeri yatırımların artacağına görüyoruz. Türkiye askeri anlamda kendi gücünü ifade edecek bir yapı çizecek. 

Türkiye alternatif işbirlikleri yoluna giriyor diyen Döşer,  sözlerinde ‘’Avrupa Birliği'nin dışında Türki Cumhuriyetlere doğru genişleyecek. Türkiye-Hindistan ilişkileri de çok gelişecek’’ ifadelerini vurguladı. 
Döşer sözlerine şöyle devam etti:

‘’TÜRKİYE AVRUPA BİRLİĞİ DIŞINDA ALTERNATİF İŞBİRLİKLERİ YOLUNA GİRİYOR’’


Türkiye için özellikle aşıyı Çin'den alması ile alakalı olarak bu yönde pozitif gelişmeler olacak. Oradan alacağımız aşının bize fayda sağlayacağını düşünüyorum. Çin’le ilişkilerimizin çok yönlü gelişeceğini düşünüyorum.
Zorlanacağımız bölgelere baktığımız zaman Suriye’de askeri hareketliliğin yoğunlaşacağını düşünüyorum. Benim tahminime göre Esat rejiminin sonlarına doğru geliyoruz. Bir diğeri ise Libya’dır. Doğu Akdeniz ve Karadeniz’e uzanan hat üzerinde başarı var.

“2022 YILINDA BİLE PANDEMİ KONUSUNDA DİKKATLİ OLMAMIZ GEREKİYOR’’


Salgın yani Covid-19 2021 yılında da bizimle beraber. Virüsün mutasyona uğraması dışında başka salgınların çıkma olasılıkları var. Özellikle kasım ayında sürüngen hayvanlarla ve hayvanlardan geçen hastalıklarla birlikte hayvanların telefi gibi risk içeren zamanlar var. Daha büyük bir salgın gelebilir. Bu salgınla ilgili biz aşı, ilaç bulup savuştursak bile bundan sonraki pandemiye hazırlıklı olmayı konuşmamız gerekiyor. Yaz aylarında belki bir gevşeme olabilir ama yıl boyunca pandemiyle devam edeceğiz.  Haziran sonundan evvel tedbirleri bırakmamamız gerekiyor. 5 Nisan 2022 yılında bile hala bizim pandemi konusunda dikkatli olmamız gerekiyor. 
2021 yılının en dikkat çeken ay tutulması 19 Kasım’da gerçekleşecek.  İnsanların ya da hayvanların kitlesel ölümü veya telef edilmesi yanı sıra depremler ve volkan aktiviteleri ile ilgili riskler öngörülmüştür.
Döşer, erken seçim ile ilgili ‘’Haritaya baktığımız zaman mevcut hükümetin güçlü olduğunu görüyoruz’’ dedi ve sözlerine şöyle devam etti:


‘’ERKEN SEÇİM KASIM AYINDA OLABİLİR’’


Hem içeride hem de dışarıda kendini ifade edebileceğini görüyoruz. İçinde bulunduğumuz 21 Aralık ve 21 Mart’taki ilkbahar haritasına kadar olan dönemde hükümetin güçlü olduğunu görüyoruz. Yılın bütününü anlatan haritalarda da güçlü gözüküyor. Ama özellikle kasım ayında zorlanmalar başlıyor. Bir erken seçim olacaksa bu kasım ayı civarında olabilir. Kasım ayı öncesinde bir seçim olacaksa bu durum hükümetin lehine sonuçlanır. Kasımdan sonra bazı riskli zamanlar başlıyor. AK Parti astroloji haritalarına baktığımızda 2022-2023 yıllarının bu kadar da kolay olmayacağını anlıyoruz. Çok ilginç bir şekilde Sayın Erdoğan’ın haritası daha kuvvetli giderken AK Parti astroloji haritasının zorlanma içerisinde olduğunu görüyoruz. Bu da partinin kendi içerisinde bazı çatlak sesler olacağını bize genel anlamda gösteriyor. 


Atsrolog Kazanova,  yeni bir dönemin başlayacağını vurgulayarak ‘’Buna bilgi ve teknoloji çağı diyebiliriz. Artık biraz daha insan haklarının, özgürlüklerin, özgün yapıların daha fazla öne çıktığı bir dönem olacak. Yani bilgi kimdeyse, hangi ülkedeyse biz artık onları alkışlıyor olacağız’’ ifadelerini kullandı ve sözlerine şöyle devam etti:

‘’TOPLUMUN UYANIŞININ ZAMANI’’


 Toplumun uyanışının zamanı. 2021 yılında en çok bunu göreceğiz. Her yerde toplumların, azınlıkların ve insanların haklarının ön plana çıktığını göreceğiz. Ülkeleri yönetenler, toplumun ihtiyaç ve beklentilerini karşılayarak yasaları iyileştirmek durumunda kalacaklar. Kalmayan gidecek.  Çok ciddi kutuplaşmaların olduğunu göreceğiz. Aynı zamanda bu finansal dünyanın sağlamlığını test edecek. Üretim bazında aslında biraz işsizliğin daha fazla ön planda olacağı, ekonomik anlamda istikrarsızlığın bizi bir noktada vuracağını söylemek yanlış olmayacaktır. Bir de önümüzdeki sene siber saldırıların çok yüksek olacağı bir yıl. Dünyada çok önemli bilgiler açığa çıkacağını göreceğiz.

‘’NİSAN AYI GİBİ BİR KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ ÖNGÖRÜYORUM’’


17 Şubat, 15 Haziran ve 24 Aralık tarihlerinde dünya genelinde çok ciddi olaylarla karşılaşacağımız 3 önemli tarih olarak karşımıza çıkıyor. Toplumsal ayaklanmalar olabilir.
2021 yılına giriş, ocak ayı çok önemli. 5, 6, 7, 8 Ocak tarihlerinde çok ciddi bilgi açığı ya da önemli bir şeyler duyabiliriz. Ocak ayını suikastlerle ilgili de sıkıntı ve problem olarak görüyorum. Ocak ayında özellikle ABD’de toplumsal hezeyanların ön plana çıkacağını söyleyebiliriz.
2021 Türkiye ile ilgili dış borçların önem kazandığı bir yıl. Bu sene de nisan gibi bir kabine değişikliği öngörüyorum. Önemli bir devlet insanının görevden alınması görülebilir.

‘’2021 yılında salgınla alakalı birkaç türün daha çıkacağını düşünüyorum,’’ diyen Kazanova, ‘’2021’in kasım ayına kadar çok ciddi anlamda bu virüsten kurtulabileceğimizi düşünmüyorum’’ ifadelerini kullandı.

Kazanova açıklamalarına şöyle devam etti:


‘’SAĞLIK BAKANLIĞI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DEĞİŞİMLER OLABİLİR’’


Güzel sonuçlarla karşılaşacağız ama ocak ve şubat ayı dünya genelinde sıkıntılı gözüküyor. Dikkatli olunması gereken bir zaman dilimini temsil ediyor. Bence yaz dönemi, Kova burcundaki Dolunay ile virüsün etkilerinin azalacağını söyleyebiliriz. Ama özellikle 4 Mayıs  ve 30 Haziran sonrası yeniden pandemide bazı konular ele alınacak. Sağlık ve Sağlık Bakanlığı ile ilgili de önemli değişimler olabilir. Astrolog Raphael’e göre 19 Kasım’daki tutulmada sürüngen ve yılanlardan gelecek bir olay ve sıkıntı devrede olabilir.

‘’2021 çok enteresan ve önemli bir sene ama 2021, 2020 yılı kadar zor olmayacak diyen Güner, sözlerinde ‘’Çünkü 2020 yılında 100 yılda olması gereken gezegen aktivitesini biz bir yılda gördük’’ ifadelerine yer verdi:

Güner, açıklamalarına şöyle devam etti:

GÜNER: COVİD İLE İLGİLİ ASIL ŞİFALANMA 21 ARALIK 2021’DE OLABİLİR’’


Ocak, şubat, haziran ve kasım ayları çok önemli. Bunlar 2021’e damgasını vuracak tarihler olacak.
2021 aşı savaşları ve aşıyla ilgili ülkelerin birbirleriyle ilgili yapacakları ekonomik savaşlar, aşıların güvenilirliğinin sürekli test edileceği ve belki de aşı ile ilgili sürekli çalışmaların yapılacağı bir sene olacak.
Bizi bekleyen çok büyük bir iklim krizi var. Su savaşları başlayacak.
14 Mayıs ile 28 Temmuz arasında dünyada şifalanma adına çok önemli adımlar atılabilir. Belki Covid ile alakalı ilaç gibi adımlar atılabilir. Ama asıl şifalanma 29 Aralık 2021’de olabilir. 2021 senesi bir noktada hem ekonomik anlamda hem de yer sarsıntıları anlamında çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir sene.

2021 öyle bir sene ki çünkü deliler ve dahilerin senesi olacak. Belki akıl sağlığını etkileyen başka bir tür virüsler çıkabilir. 2121'de biz bir sürü deliren ve aklını kaybeden insanları göreceğiz. Bir taraftan da çok büyük dahilerin ortaya çıkacağını söylemek hiç hata olmaz.

‘’29 EKİM ÖNCESİ SEÇİM YAPILIRSA MUHALEFETİN ELİ BİR TIK DAHA GÜÇLÜ’’


2021 yılında dünya üzerinde idam konuşmaları gibi rahatsız edici konuşmaları duyacağız. Türkiye’ de kasım ayında idam tartışmaları mecliste konuşulabilir.
Türkiye’deki erken seçim konuşmaları özellikle mart mayıs ve haziran aylarında yapılabilir. Kasım ve aralık ayı gibi erken seçim durumu söz konusu olabilir. 29 Ekim yani Türkiye’nin doğum gününden önce seçim yapılırsa muhalefetin elinin bir tık daha güçlü olduğu gözüküyor. 29 Ekim’den sonra iktidarın elinin güçlü olduğu gözüküyor. O yüzden seçimin aslında ne zaman yapıldığı önemli. 

‘’VERGİ İLE İLGİLİ DAHA SERT KURALLAR GELEBİLİR’’


Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi 2021 senesi vergi reformu senesi olacak. Vergi ile ilgili daha sert kurallar gelebilir. Belki daha kısıtlayıcı olabilir. Vergi konusunda kontrol mekanizması daha da genişleyebilir. 19 Mart ve 8 Kasım civarı yerli aşıyla ilgili bir gelişme bekleyebiliriz.  

‘’MUHALEFETİN ALTIN İSİMLERİNDEN BİRİ İSTİFA EDEBİLİR’’


22 Şubat’ a kadar mecliste ve kabinede değişiklik olabilir. 
22 Şubat ve 25 Mart arasın Meral Akşener’in yapacağı açıklamalar şok etkisi yaratabilir.
24 Mart ve 21 Mayıs arası kabinede eskiden görev yapan bir kişinin yeniden aynı göreve gelmesi veya göreve iade söz konusu olabilir.
21 Mayıs ve 2 Ağustos arası su problemleri, deniz kazaları ile ilgili çok ilişkilidir. Muhalefet de çok altın bir ismini kaybedecek. 
2021 senesinde özellikle 21 Mayıs, 2 Ağustos ya da 21 Eylül civarı Türkiye’de muhalefet kanadıyla ilgili çok önemli birinin hukukla savaşı olabilir veya partiden istifa edebilir.
 

Editör: TE Bilişim