Gazete Emek-Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, Şubat ayı anket sonucunu açıkladı.

Özkiraz’ın açıkladığı sonuçlara göre AKP- MHP bloğunun oy oranını düşüş gösterdi. MHP ise baraj altında kaldı.

YENİ KURULAN PARTİLERİN SEÇMENLERİ NE RASTLANILIYOR

Kemal Özkiraz, “Anketlerimizde Deva ve Gelecek partilerine daha sıklıkla olmakla birlikte Memleket Hareketi/TDP gibi partilerin seçmelerine de rastlamaya başladık” diyerek açıkladığı Şubat ayı anket sonuçlarında MHP baraj altında kaldı.

AKP YÜZDE 35’İN ALTINDA

Açıklanan Şubat ayı anket sonucuna göre, AKP’nin alacağı oy yüzde 34.8 iken MHP’nin yüzde 7 ile baraj altında kaldığı görülürken; CHP’nin oy oranının 26.2, İYİ Parti’nin ise 13.1 olarak açıklandı. Günboyu’nun haberine göre; Kemal Özkiraz’ın Memleket Hareketi ve Türkiye Değişim Partisi (TDP) gibi yeni oluşumların da seçmenler arasında konuşulduğunu söyleyerek, “Anketlerimizde DEVA ve Gelecek partilerine daha sıklıkla olmakla birlikte Memleket hareketi/TDP gibi partilerin seçmelerine de rastlamaya başladık” dedi.

“TEŞKİLATI OLAN PARTİLER AZ ÇOK BİR OY ALACAK”

Özkiraz, “Bu ayki anketimizde ise partilerin ismini ve liderlerin isimlerini sayarak hangi partiye oy verirsiniz dedik. Bu şekilde sorduğumuzda kararsızlar ve başat partilerde az miktarda da olsa düşüş olduğunu, Saadet Partisi, DEVA, Gelecek Partisi, Büyük Birlik Partisi (BBP), Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Türkiye Değişim Partisi ve Memleket hareketi oylarının daha görünür olduğunu fark ettik. Bu da bize teşkilatı olan partilerin az çok bir oy alacağını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Avrasya Araştırma’nın Şubat ayı anket sonuçları ise şu şekilde:

AKP: 34.8

CHP: 26.2

İYİP: 13.1

HDP: 9.1

MHP: 7

Gelecek 2.7

DEVA: 2.5

TDP: 1.6

Memleket Hareketi: 1.5

Saadet Partisi: 0.7

Yeniden Refah Partisi:  0.4

BBP: 0.2

Vatan Partisi: 0.2

Kaynak: Dokuz8haber

Editör: TE Bilişim