Gazete Emek- Avukatlara yapılan polis müdahalesine karşılık avukatlar "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları attılar. Avukatlar polis kordonuna alındı, basın mensupları bu çemberin içine alınmıyorlar. HDP'li milletvekilleri Ahmet Şık, Musa Piroğlu ve Filiz Kerestecioülu'nun da yer aldığı basın açıklamasına polis izin vermiyor.

Kayyumları protesto etmek ve basın açıklaması yapmak isteyen avukatları polis sert müdahale ederek adliye kapısının önünden uzaklaştırdı. Dağılmayan grup, Çağlayan Adliyesi'ne yakın bir noktada durarak basın açıklamasını yapıyor.

Müdahale sonrası yapılan açıklamada: "Hak dediğimiz şey unutulmuş bir kavram. Yapılan bu müdahaleyi kabul etmiyoruz, açıklamamızı adliye önünde yapmak istiyoruz. Bundan dolayı basın açıklamamızı yapmıyoruz. Ancak Mardin, Van ve Diyarbakır'ın emekçi halkının kendi iradesini sadece oy atarak değil, panzerler önünde hakkına sahip çıkan analar için buradayız. Herkes onların ve bizim sesimizi duysun."

Avukatlara yapılan polis müdahalesine karşılık avukatlar "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları attılar. Avukatlar polis kordonuna alındı, basın mensupları bu çemberin içine alınmıyorlar. HDP'li milletvekilleri Ahmet Şık, Musa Piroğlu ve Filiz Kerestecioülu'nun da yer aldığı basın açıklamasına polis engellemek istedi.

Kayyımları protesto etmek ve basın açıklaması yapmak isteyen avukatları polis sert müdahale ederek adliye kapısının önünden uzaklaştırdı. Polis müdahale sırasında HDP İstanbul milletvekili Ahmet Şık'a saldırdı. HDP İstanbul milletvekili Musa Piroğlu ise polis müdahelesi sırasında ezilme tehlikesi yaşadı.

Dağılmayan grup, Çağlayan Adliyesi'ne yakın bir noktada durarak basın açıklamasını yapıyor.

Müdahale sonrası yapılan açıklamada "Hak dediğimiz şey unutulmuş bir kavram. Yapılan bu müdahaleyi kabul etmiyoruz, açıklamamızı adliye önünde yapmak istiyoruz. Bundan dolayı basın açıklamamızı yapmıyoruz. Ancak Mardin, Van ve Diyarbakır'ın emekçi halkının kendi iradesini sadece oy atarak değil, panzerler önünde hakkına sahip çıkan analar için buradayız. Herkes onların ve bizim sesimizi duysun. Bu karanlık dağıtılacak ve yoksul halkların iradesi bu belediyeleri alacak hakkını alacak ve faşizmin elinden kurtaracaktır." dendi.

İnsan Hakları Savunucusu Eren Keskin yaptığı konuşmada, "Bizler insan hakları savunucusu avukatlar olarak Kürdistan da uygulanan Şark Islahat Planını protesto etmek için buradayız. Kürdistan'daki şiddet politikalarını kınıyoruz. Burada uygulananları herkes görüyor. Dünyayı direnenler değiştirir." dedi.


Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim