Gazete Emek-AKP'lilerin, kurnaz ancak zeki olmadıklarını söyleyen Engin; AKP'lilere şu soruyu yöneltti: Peki partiyi kapattınız, yönetim kadrolarını hapse tıktınız, hapistekileri dışarı çıkamayacakları hukuk hileleri buldunuz da 6 milyon seçmen yurttaşı, toplam en az 24 milyon yurttaşı ne yapacaksınız?

Aydın Engin'in, "Diyelim ki HDP'yi yok ettiniz peki sonra?" başlığyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

Eyy kemik AKP'liler… Eyy Reis'in ağzının içine bakanlar!..

Kurnazsınız ama zeki değilsiniz. Taktik manevralar yapmakta hünerlisiniz. Dün ak dediğinize bugün kolayca kara diyebiliyorsunuz, dün düşman bellediklerinizi bağrınıza basabiliyorsunuz, size ağız dolusu sövüp sayanlarla ittifak bile kurabiliyorsunuz.
Ama iş uzun erimli, ilkeler üstünde yükselen bir çizgi izlemeye gelince çuvallıyorsunuz. Siyasal kültürünüz o kadarına elvermiyor; stratejik derinlik taşıyan bir siyasal çizgi için gerekli analiz yetiniz çok, ama çok yetersiz.
Bütün bunları hepinizi tek tek tanımaya gerek duymadan Reis'inize bakarak söyleyebiliyor, yazabiliyoruz.
Besbelli ki HDP'yi bitirmek, örgüt olarak. Anayasal güvence altında olması gereken bir siyasal partiyi yok etmek istiyorsunuz. Cuma günkü gözaltı saldırısı bunun somut göstergesi ve göstergelerden sadece biri.
Bunu istiyorsunuz çünkü kurnaz hesaplarınıza göre HDP, önümüzdeki erken ya da zamanında yapılacak seçimlerde kilit parti. Sizi iktidar koltuğundan, Reis'inizi de sarayından alaşağı edecek siyasal güçler HDP'siz bunu başaramayacaklar.
Eh kurnaz ve fetbaz siyasetçinin hesabı da böyle olur: HDP'yi kapat, gelecek seçimi kazan.
Size öğüdümdür: Bir yerlerden bulup avucunuza şeker sürün, çünkü bu hesap sizi avuç yalamak zorunda bırakacak kadar kısır, dar ufuklu bir taktik hileden ibaret.
Evet, HDP'yi yok edebilirsiniz. Bugünkü yönetim kadrosunu içeri tıkabilirsiniz.
Peki sonra?
HDP son genel seçimde 6 milyon oy aldı.
Kavramanız için yineliyorum: Altı milyon. Yani bir adet 6 ve ardında 6 sıfır. Bu seçmenlerin seçmen olamayacak kızları ve oğlanları ile seçim sandığına gidemeyecek kadar yaşlı olanlarıyla en az dört kişilik bir ailenin parçası olduklarını hesaplarsak 24 milyon yurttaş demektir. Beş kişilik aile demeyeceğim, uykunuz iyice kaçar.
Peki partiyi kapattınız, yönetim kadrolarını hapse tıktınız, hapistekileri dışarı çıkamayacakları hukuk hileleri buldunuz da 6 milyon seçmen yurttaşı, toplam en az 24 milyon yurttaşı ne yapacaksınız?
Son soru: Yurttaş ne demek biliyor munusuz ?
Editör: TE Bilişim