Gazete Emek- Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç dilen Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça'nın Ankara 19. ağır ceza mahkemesi'nde görülen duruşmaları 28 Eylül'e ertelendi.

191 gündür açlık grevinde bulunan Gülmen ve Özakça, Cezaevinde hazırlanan tutanağa göre " yürüyemiyorlar, mahkemeye gelebilecek durumda değiller" ve " yeterli güvenlik elemanının olmaması " gerekçe gösterilerek duruşmaya götürülmedi.

Duruşmaya HDP'den CHP'den, sivil toplum örgütlerinden ve sanat camiasından çok sayıda kişi katılmak istedi ancak birçoğuna izin verilmedi. Duruşmayı izlemek isteyenler ise polis müdahalesi ile dışarı çıkartıldı. Duruşmayı İzlemek için Ankara Adliyesi'ne gidenler, yaşananları Gazete Emek Muhabiri Aslı Ulaş Şentürk'e değerlendirdi. 

HDP Milletvekili Fili Kerestecioğlu, Sırrı Süreyya Önder Gülmen ve Özakça için çağrıda bulundu. 

Mahkemeden ayrılıp basına açıklama yapan Filiz Kerestecioğlu ise şu ifadeleri kullandı; " Selahattin Demirtaş gibi Nuriye ve Semih'de duruşmaya getirilmedi. Sözde yargılama yapacaklar sanıklar yok. Avukatlar binbir zorlukları aşıp mahkemeye giriyor bizde zorlukları aşıp öyle girdik mahkmeye. Yapılanlar zulümdur" dedi.

Kerestecioğlu'nun konuşmasını izleyebilirsiniz

Mahkeme öncesi basına konuşan sanatçı İlyas Salman " bu devlet bakarkör olmamalıdır" dedi

Sanatçı İlyas Salman'ın konuşması


Gülsüm Elvan ise " bugüne kadar Nuriye ve Semih'in yanında oldum. Haksızlığa uğrayıp, ellerinden ekmeği alınan Nuriye ve Semih için bıradayım" dedi.

Araştırmacı Yazar Temel Demirer ise "Düşman hukukun olduğu yerde adalet çıkmaz" dedi. 

Yazar Temel Demirer'in konuşması


 

ÖZEL HABER: ASLI ULAŞ ŞENTÜRK

Editör: TE Bilişim