Gazete Emek- Aydın'da 'Fırat Delikanlı' ismini kullanan bir erkek, işitme engelli ve LGBTİ+ olduğu iddia edilen bir kişiye saldırdı ve görüntüleri Instagram hesabından paylaştı.

Saldırganın yayınladığı görüntüde, “İl Aydın” ifadesi yer alıyor. Hesap açıklamasında ise konum olarak “Diyarbakır/Hazro” yazıyor. Görüntüde ismi Fırat Delikanlı olduğu iddia edilen erkek, kanlar içerisindeki bir kişiyi saçlarından tutmuş bir şekilde yer alıyor.

TIKLAYIN- Gazeteci Yadigar Anlı, Artı TV’de çalıştığı süre içinde yaşadıklarını anlattı: “Mobbinge maruz kaldım”

Fırat Delikanlı, homofobik nefret saldırısının yanı sıra görüntüyü paylaşırken de “erkek seks gay sapık şerefsiz duydum ne zaman gördüm tutum kavga yüzü parça kan ağır geçmiş olsun … sapık gay pişlik” ifadelerini kullandı. Saldırgan ayrıca mağdurun ismine de hikayede yer verdi.

Şiddet failinin ilk saldırısı olmadığı, daha önce de engelli yurttaşlara saldırdığı ve şiddet uyguladığı bir kadının da hastanede tedavi altında olduğu öğrenildi.

Görüntülerin sosyal medyada yaygınlaşması üzerine #FıratDelikanlıTutuklansın kampanyası başladı.

KAYIPLARA KARIŞTI

Yüzde 50 engelli Engin E.’nin olaydan sonra şikayetçi olduğu ortaya çıkarken, Kaya kayıplara karıştı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hakkında “öldürmeye teşebbüs” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından soruşturma başlattığı Kaya, gün içinde gözaltına alınarak İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Daha sonra mahkemeye sevk edilen zanlı Kaya, tutuklandı.

Kaynak: İleri haber

Editör: TE Bilişim