Gazete Emek- HDP'den Kars Belediye Başkanı seçilen ancak İçişleri Bakanlığı kararıyla yerine kayyum atanarak görevden alınan Ayhan Bilgen, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ hakkında, "Düne kadar iktidar adına tetikçilik yaparken şimdi muhalefete geçip millete cesaret dersi verenleri muhalif medya da baş köşeye oturuyor" paylaşımını yaptı. Bilgen eleştirdiği ismin Özdağ olduğunu açıkladı

HDP'den bir süre önce istifa eden ve Aralık ayı içerisinde yeni bir partinin kuruluşunu açıklayacaklarını duyuran Ayhan Bilgen sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, "Düne kadar iktidar adına tetikçilik yaparken şimdi muhalefete geçip millete cesaret dersi verenleri muhalif medya da baş köşeye oturuyor. Alternatif siyaset için önce ahlak ve özeleştiri gerek" dedi.

Bilgen OdaTV'ye yaptığı açıklamada ise kastettiği kişinin Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan Selçuk Özdağ olduğunu söyledi.

Üniversitesi araştırılıyordu; 'Sahte doçent' açıköğretim mezunu çıktı


'SALDIRIYA UĞRADI DİYE SAVUNSAK DA...'

AK Parti'de de Genel Başkan Yardımcılığı yapan Özdağ'ın 15 Temmuz darbe girişimi komisyonunda başkan yardımcısı olarak görev aldığını belirten Bilgen, "Herkese cesaret telkin ediyor. Sert muhalefet edin diyor. AKP'de iken tepki veren herkesi ihanetle suçladı. Saldırıya uğradı diye savunsak da tarzı çok irrite edici" diye konuştu. Özdağ 15 Ocak 2021'de Ankara'daki evinden çıkıp otomobiline bineceği sırada arkasından gelen bir grubun sopalı saldırısına uğramıştı. 
 

Kapalıçarşı'da bir esnaf yaşamına son verdi


"PROVOKASYON" DİYE NİTELEDİ

Manisa'daki 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki askerlerin rahatsızlanarak hastaneye kaldırılması ve devam eden süreçle ilgilİ Selçuk Özdağ, konunun kapsamlı araştırıldığını ve soruşturulduğunu, konunun fizyolojik, hukuki, psikolojik ve provokasyon boyutları bulunduğunu belirtmişti.

Bülent Arınç: "Bizimkiler Ayhan Bilgen’e sırtını dönünce HDP’ye gitti"


"ŞOV YAPMA YERİ DEĞİL"

Soma'da 13 Mayıs 2014'te kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan madencilik kazasıyla ilgili konuşan Özdağ, "İllegal örgütlerin Soma’daki yaşananları bahane ederek istismar ettiğini ifade ederek "Soma şov yapma yeri değil, duyarlılığın merkezidir" demişti.

Farah Zeynep Abdullah’tan sert tepki: Cehalet karanlığı


DEMİRTAŞ İÇİN NE DEDİ

Selçuk Özdağ, 2016'da yaptığı açıklamada Halkların Demokratik Parti (HDP) eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı hedef alarak “Selahattin Demirtaş seni farklı bir akıbet bekliyor. Seni cezaevleri bekliyor” demişti.

Özdağ, "Selahattin Demirtaş yakında dokunulmazlıklarınız kaldırılacak. “Demirtaş, 'herkesin dokunulmazlıkları kaldırılsın' diyor. Evet, tamam kaldırılsın. Herkesin kaldırılsın. Milletvekilliği dokunulmazlığı, kürsü dokunulmazlığı olsun. Kim eline silah alıyorsa kim silahı övüyorsa kim bir askeri, polisi koruyucuyu, öğretmeni, doktoru öldürüyorsa ve onu savunuyorsa onun da dokunulmazlığı kaldırılsın" ifadelerini kullanmıştı.

Ayhan Bilgen: Çalışmalarımız bir siyasi partiye dönüşebilir


"KİŞİSELLEŞTİRMEDEN ELEŞTİRMEYİ BAŞARMAM GEREKTİRDİ"


Oda TV’ye yaptığı açıklamaların sonra  kullandığı ifadeler için üzgün olduğunu belirten Bilgen, "Tamamen toplumsal kaygılarla ama şık olmayan ve kırıcı bir duruma sebep olan bu değerlendirmeden dolayı üzgünüm. Kişiselleştirmeden eleştirmeyi başarmam gerektirdi." dedi.

Editör: TE Bilişim