Gazete Emek- Anayasa Mahkemesi (AYM), eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ve HDP eski Milletvekili Osman Baydemir’in 2006 yılında katıldığı bir eylem nedeniyle kendisine verilen kovuşturmayı erteleme kararıyla ilgili yaptığı bireysel başvuruda hak ihlali kararı verdi.

Mazıdağ Belediye Eş Başkanı Nalan Özaydın, HDP'den ihraç edildi

BAYDEMİR’E 30 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDENECEK 

AYM, 15 Eylül’de verdiği kararda Baydemir’in toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının ihlal edildiğine oy çokluğuyla, makul sürede yargılanma hakkının ihlal edildiğine oy birliği ile hükmetti. Baydemir’e 30 bin lira manevi tazminat ödenecek.

İsmail Saymaz, Diyarbakır'da 'Hafıza Odası' etkinliğinde Ertuğrul Özkök ile eleştirilen halayı anlattı: Bir nevi Özkök'ün özeleştirisiydi

AYM: İFADE VE BASIN ÖZGÜRLÜKLERİNE MÜDAHALE 

AYM’nin kararında, “Kararda içtihada referans veren AYM, kovuşturmanın ertelenmesi kararıyla ilgili değerlendirmesinde, “Anayasa Mahkemesi içtihadına göre henüz mahkûm edilmemiş olsa bile ertelenen kovuşturmanın gelecekte yeniden başlayabilme olasılığının başvurucularda stres ve cezalandırma endişesini devam ettireceği kanaatine varılmış ve söz konusu kararlarda başvurucuların ifade ve basın özgürlüklerine müdahalede bulunulduğu kabul edilmiştir” denildi.

Kaynak: Kronos 

Editör: TE Bilişim