Gazete Emek- Tarihçi-yazar Ayşe Hür, 19 Mayıs resepsiyonuna davet edilmeyen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın, ‘Samsun’da olmak isterdik’ sözlerine tepki göstererek, ‘HDP, tarih bilinci bu kadar eksik bir kadroyu hak etmiyor’ dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu, Samsun’da yapılan ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 100. Yıl Törenleri’ne davet edilmeyen HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’ı aradı. Buldan bu görüşemede Kılıçdaroğlu’na “Davet etselerdi, Samsun’da olmak isterdik” dedi.

‘19 Mayıs neyin tarihidir, sonradan neler olmuştur bilmiyorlar mı?’

Tarihçi-yazar Ayşe Hür de kişisel sosyal medya (Twitter) hesabından, Buldan’ın sözlerini eleştirerek, “Dün "İyi ki davet edilmediler" demiştim, dilimi ısırıp "davet edilseler giderlerdi" diye yazmamıştım. Meğer o "gemide" olmak isterlermiş. 19 Mayıs neyin tarihidir, sonradan neler olmuştur bilmiyorlar mı, önemsemiyorlar mı? HDP, tarih bilinci bu kadar eksik bir kadroyu hak etmiyor.” ifadelerini kullandı.

HDP’nin davet edilmediği törenlerde, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli, Saadet Partisi Başkanı Temel Karamollaoğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, günün sonunda birlikte fotoğraf çektirdi.

Kılıçdaroğlu’na ‘Samsun’da olmak isterdik’ diyen Pervin Buldan, dün fotoğrafı sosyal medyadan paylaşarak, “Hiç güzel değil…” yorumunda bulunmuştu.

Kaynak: Basnews

Editör: TE Bilişim