Gazete Emek- Beyaz Show’da 'Çocuklar ölmesin' diyen ve yargılanma sürecinde beraat eden 'Ayşe öğretmen' olarak bilinen Ayşe Çelik, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar, kurallar, usuller işler; hukuk işler” sözlerine yanıt verirken, "Peki, ben neden "çocuklar ölmesin" dediğim için 6 aylık ağzı süt kokan bebeğim ile 2 defa cezaevine girdim?” dedi. 

Avrupa Parlementosu'ndan ortak karar: Demirtaş derhal serbest bırakılsın

Ayşe Çelik, Beyaz Show’da “Çocuklar ölmesin” dediği için ‘terör örgütü propagandası yaptığı’ gerekçesiyle bir yıl üç ay hapis cezasına çarptırıldı. 

6 aylık kızıyla birlikte Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne konan Çelik, daha sonra kızını cezaevinden çıkarttırarak ailesine teslim ettirmişti. Çelik, yeniden yargılandığı davada beraat etti.

Bu defa Soylu ile Adalet Bakanı Gül arasında kavga! 'Bakan olsan ne yazar'

Çelik, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar, kurallar, usuller işler; hukuk işler. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz” sözlerine yaptığı paylaşımla yanıt verdi.

Avrupa Parlementosu'ndan ortak karar: Demirtaş derhal serbest bırakılsın

Çelik’in paylaşımı şu şekilde: 

“Peki; Ben neden "çocuklar ölmesin" dediğim için 6 aylık ağzı süt kokan bebeğim ile 2 defa cezaevine girdim?”

"Ben bir suç işlemedim. Kadınların, çocukların mağduriyetine dikkat çekmek için samimi duygularımı ifade ettim. Çocuğumu çok özlüyorum. Bu hukuksuzluğun ortadan kaldırılacağına inanıyorum.” Bu sözler, Türkiye'nin Ayşe öğretmen olarak tanıdığı ve dün cezaevine giren Ayşe Çelik'e ait. Çelik, en çok çocuğundan ayrıldığı için zorlandığını söyledi. Kendisine bu cezayı verenlere hakkını helal etmediğini söyleyen Çelik, halen sözlerinin arkasında olduğunu vurguladı. 

Ayşe Çelik, 2016 yılında telefonla katıldığı Beyaz Show adlı televizyon programında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki askeri operasyonlara atıfta bulunarak, "Çocuklar ölmesin” dediği için, "terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 15 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Çelik'in cezası 2017'de kesinleşmiş ve 2018 yılının Nisan ayında cezaevinde girmişti. Ancak kızının küçük olması nedeniyle iki hafta sonra tahliye edilen Çelik'in cezasının infazı toplam üç kez ertelenmişti. Çelik daha sonra tekrar cezaevine girdi. Toplamda iki defa cezaevine giren Ayşe Çelik Abdülhamit Gül'ün Süleyman Soylu'ya cevap verdiği sözlerine sosyal medyadan tepki gösterdi. 

Editör: TE Bilişim